De meest duurzame verlichting is LED-verlichting

Voor de appartement eigenaar is goede verlichten van uiterst groot belang. Wat we echter nog vaak zien, is dat veel appartementseigenaren nog gebruik maken van conventionele verlichting, zoals halogeen- en gloeilampen. 

Gepubliceerd: 20 februari 2021

Dan heeft u duidelijk de potentie van LED inbouwspots nog niet ontdekt! In dit artikel spreken we over LED inbouwspots, en hoe deze voor u van grote meerwaarde kunnen zijn.
 
Om deze rekening te verlagen onderneemt u uiteraard maar al te graag de nodige stappen. Daarom wordt er in een hoop appartementen al uitbundig gebruik gemaakt van LED-verlichting. Dit is een enorm duurzame vorm van verlichting. Maar wat maakt LED verlichting nu zo duurzaam? In dit artikel nemen we dit vraagstuk met u door.

LED-verlichting is zuinig

Ten eerste, LED verlichting is enorm zuinig. Een LED-lamp is meer dan 90 procent zuiger dan een normale gloeilamp. Een gloeilamp maakt gebruik van tussen de 20 en de 65 Watt aan energie. En dat terwijl een LED-lamp maar 4 tot 12 Watt aan energie gebruikt. Dit is uiteraard een enorm verschil. Dit maakt LED-verlichting duurzaam, en dit is ook nog eens terug te zien in de portemonnee.

Daarnaast is LED verlichting van Letsleds enorm milieu betrokken. Door het lage verbruik zorgt LED-verlichting voor een stuk lagere uitstoot in CO2. Bijvoorbeeld, 10 LED-lampen die gemiddeld 3 uur per dag aan staan, stoten 211KG minder CO2 uit dan een halogeen- of gloeilamp!

LED-verlichting is gezonder

LED-verlichting is daarnaast gezonder. Spaarlampen zorgen voor veel straling en die kunnen daarom zelfs gevaarlijk zijn. Dit is vooral van toepassing voor mensen die overgevoelig zijn voor flikkerend licht. Er wordt dan ook vaak veel gewaarschuwd om een veilige afstand te creëren tussen spaarlampen en uzelf, en ook om ze niet te gebruiken als leeslampen. LED-lampen hebben minder vermogen, en daarom brengen ze een stuk minder gevaren met zich mee.

Waar een spaarlamp een hoop tijd nodig heeft om direct op vol vermogen te komen, geven LED-lampen direct volledig licht. Ze hebben geen tijd nodig om op te warmen, dit is enorm voordelig omdat u direct volledig zicht hebt. Op ledslets.nl vindt u een ruim aanbod waar u gegarandeerd altijd een goede aankoop doet waar u blij mee kunt zijn!

Vooral in kleinere woningen zoals appartementen is hygiëne, properheid en gezondheid extra belangrijk. Zelfs hier schittert LED verlichting compleet.

LED-verlichting is dimbaar

Eerder was het zo dat u nog een prijzige LED-dimmer nodig had. Tegenwoordig zijn er gewoon normale dimbare LED-lampen verkrijgbaar. Hier zit een dimfunctie in, waardoor u geen dimmer meer nodig hebt. U kunt door middel van iedere schakelaar in huis het licht volledig naar wens aanpassen. Het is wel een MUST om te checken of deze specificatie er ook daadwerkelijk in verwerkt zit. Soms dan bestaat hier nog wel eens onduidelijkheid over, en dan heeft u uiteindelijk een aankoop waar u niet tevreden mee bent. Dimbare LED-verlichting is vaak iets duurder, en soms kunt u dimbare LED-verlichting kopen tegen de prijs van een gewone LED-lamp. LED spots zijn een heel erg goede toevoeging die makkelijk te installeren zijn in iedere woning. Hiermee haalt u het maximale uit LED-verlichting!

Ook het feit dat LED-verlichting dimbaar is draagt bij aan duurzaamheid. U kunt ze op een lagere stand zetten zodat u niet continu al het vermogen van de lamp gebruikt. Dit zorgt voor een grote besparing op de lange termijn. Duurzaamheid is fijn voor iedere appartementseigenaar wanneer u er zelf ook nog eens goed van kunt profiteren. LED verlichting heeft enorm veel voordelen, en de maximale potentie is nog lang niet bereikt.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.