Beperk de toegang tot je appartement

Het is nu meer dan ooit belangrijk om te controleren dat niet zomaar iedereen in je gebouw binnen komt. Maar hoe kan je de toegang tot je appartementencomplex beperken voor sommigen (bezoekers/ derden) zonder het complexer te maken voor de bewoners?

Geplaatst door: Came Benelux

Dat gaat heel eenvoudig met de toegangscontrole systemen van CAME.
Hieronder worden verschillende manieren opgesomd, hoe de toegang tot een gebouw beperkt kan worden.

5 manieren om de toegang te beperken

1) Codeklavieren of transponderlezers

Door een codeklavier of een transponderlezer aan de deur te installeren, kan je met behulp van een code of een badge/transponder kaart de deur automatisch openen. De klassieke deur met sleutel en slot is hier dus verleden tijd. Deze wordt vervangen door een automatische draai- of schuifdeur.

Daarenboven bestaan er ook bluetooth schakelaars. Via deze bediening kan je ofwel de deur via een app op je smartphone openen, of je kan instellen dat de deur automatisch handsfree geopend mag worden wanneer jouw gsm in de buurt is.

Zowel bij de toepassing van een CAME transponderlezer als bij een CAME bluetooth schakelaar hoeft noch de deur noch de transponderlezer / schakelaar aangeraakt worden. Naar besmetting met het nieuwe COVID-19 virus toe, zijn dit veilige oplossingen.
Bij de bluetooth oplossing gebeurt alles handsfree of via je eigen smartphone, bij de transponderlezer gebruikt iedereen zijn of haar eigen toegangskaart en is het dus volledig besmettingsvrij. Ontvang hier prijzen voor deze toegangscontrole.

 

2) Deurintercom

Door een deurintercom aan de ingang te installeren, zie je steeds wie er buiten staat en beslis je zelf of je de persoon binnen laat of niet.
Wil je weten welke deurintercom systemen er bestaan en wat de mogelijkheden zijn? Lees dan zeker volgend artikel dat er volledig aan gewijd is: Deurintercom voor appartementen. Of contacteer CAME Benelux voor een gepaste offerte voor jouw VVE.

3) Slagboom

Heb je een parking die toegang geeft tot het appartementencomplex, dan kan er overwogen worden om de toegang tot deze parkeerplekken te beperken met een slagboom.

Hierdoor vermijd je dat derden de parkeerplaatsen van de bewoners innemen. De bewoners, vaste bezoekers of onderhoudspersoneel kunnen via een afstandsbediening, code, transponderlezer of andere bedieningsmogelijkheden, de slagboom openen en het domein betreden.

In dit artikel kom je alles te weten over de mogelijkheden van een slagboom voor appartementen: Slagboom voor appartementen. Of vraag hier direct prijs aan.

 4) Verzinkbare palen

Net zoals een slagboom de toegang tot het domein van het appartementengebouw beperkt, doet een verzinkbare paal dat ook. Deze voorkomt dat auto’s de parking of het domein oprijden die er niet horen. De bewoners, vaste bezoekers of onderhoudspersoneel kunnen via een afstandsbediening, code of transponderlezer de paal laten zakken. Ontdek hier de prijs van een verzinkbare paal voor jouw VvE.

5) Poort- of hekautomatisatie

Men kan het domein van het gebouw ook afsluiten via een hek of een poort. Door deze te automatiseren kunnen de personen met de juiste toegangsrechten te voet of met de auto het domein betreden. Er zijn mogelijkheden voor zowel schuif- als draaihekken.

 

 

 

Zo weinig mogelijk contact - deuren automatiseren

Bestaande deur automatiseren

Een deel van de coronamaatregelen kunnen we zeker en vast meenemen naar het dagelijkse leven. Zo is het een goed idee om je bestaande deuren te automatiseren zodat er geen deurklinken meer hoeven aangeraakt te worden.

Met het FLUO-gamma van CAME kan een bestaande deur zeer eenvoudig omgezet worden naar een automatische versie mét behoud van je deur en je schrijnwerk.

Weg met klinken, ga voor handsfree

In plaats van de deur met een sleutel te openen, doe je dit nu met een codeklavier of transponderlezer voor een gecontroleerde ingang, en met een sensor of radar voor een vrije, en dus handsfree, ingang. Contacteer CAME Benelux voor meer info hierover.

Gecontrolleerde of vrije ingang?

Wie mag wanneer en waar binnen? Het spreekt voor zich dat sommige delen van het appartementencomplex voor iedereen toegankelijk moeten zijn, en andere niet. 

Nu sleutels door een code of een kaart vervangen zullen worden, is het ook belangrijk om voor iedereen de juiste toegangsrechten in te stellen. Dit is mogelijk met het toegangscontrole systeem van CAME. De conciërge of verantwoordelijke van het gebouw kan alle betrokkenen via een website ingeven en per persoon of groep de toegang tot bepaalde delen van het gebouw toekennen.

Komt er een wekelijkse poetsdienst langs? Dan kan er ingesteld worden dat deze enkel op deze vaste dag tussen de bepaalde uren toegang hebben tot de gedeeltes die onderhouden moeten worden. Wens je meer info hierover? Contacteer CAME Benelux hier.

Bedrijvengids Geplaatst door
Came Benelux

Came Benelux

Zoning Ouest 7, BE-7860  Lessines

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Kennisbank Meer van Came Benelux
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.