Bespaar op woningonderhoud dankzij deze tips

Wanneer u uw appartement in goede conditie wilt houden, zal u regelmatig onderhoud moeten plegen. Al deze klusjes nemen veel tijd in beslag, maar kosten ook nog eens veel geld.

Gepubliceerd: 14 december 2019

Er zijn manieren om uw appartement zoveel mogelijk onderhoudsvrij te maken, zodat u uiteindelijk bespaart op uw woningonderhoud. Hier vindt u een aantal tips om dat te bereiken.

1. Investeer in kunststof kozijnen

Uw kozijnen zijn erg kwetsbaar, vooral wanneer ze van hout zijn gemaakt. Ze moeten weer en wind doorstaan en ondertussen uw appartement tochtvrij houden. Houten kozijnen moet u om de drie tot vijf jaar onderhouden en schilderen. Zo voorkomt u dat ze gaan rotten. Dit probleem heeft u niet wanneer u kunststof kozijnen gaat kopen. Kunststof vergaat veel minder snel en heeft daarom om de tien jaar een onderhoudsbeurt nodig. Al liggen bij kunststof kozijnen de prijzen wat hoger, ze betalen zichzelf terug door wat u bespaart op onderhoudskosten.

2. Leg grind op uw platte dak

Een plat dak heeft het over het algemeen zwaar te verduren. Er blijft vaak water op het dak liggen, maar de wind kan de dakbedekking ook op laten waaien en scheuren veroorzaken. Dit tast de waterdichte laag aan, waardoor u uiteindelijk last krijgt van lekkages. Daarom is het belangrijk om uw dak ieder jaar te laten controleren en repareren. Door grind op uw dak te leggen, voorkomt u dat de wind en de zon uw dak beschadigen.

3. Laat uw gevel impregneren

De gevel van uw appartement is altijd blootgesteld aan het weer. Zon, regen en sneeuw tasten de stenen constructie aan en zorgen uiteindelijk voor schimmel, vochtplekken of groene aanslag. Vervolgens moet u een gevelreiniger inschakelen om de schade te herstellen. U voorkomt al deze problemen door uw gevel op tijd te laten impregneren. Hierbij brengt u een waterbestendige laag aan, waardoor uw gevel goed beschermd is.

4. Leg worteldoek onder uw tuintegels

Gaat u uw tuin opknappen en bent u van plan om nieuwe betegeling neer te leggen? Leg dan worteldoek onder de tegels neer. Dit voorkomt dat er onkruid tussen de tegels groeit, maar houdt ook de wortels van bomen en struiken tegen. Dat is mooi, want deze wortels kunnen uw tegels omhoog duwen, waardoor u een ongelijke tuin krijgt. Een tuinman kan deze schade herstellen, maar dat kost u natuurlijk weer veel geld. Daarom is voorkomen beter dan genezen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.