Gevels VvE-appartementencomplex reinigen? Hier moet je aan denken

VvE-appartementencomplexen bestaan vaak uit zodanig veel appartementen, dat het niet de meest praktische keuze is om iedere appartementeneigenaar individueel hun gevel te laten reinigen.

Gepubliceerd: 01 september 2021

Daar komt bij dat het soms verstandiger is om de gevelreiniging uit te besteden. Dat is afhankelijk van de mate van vervuiling en de bereikbaarheid van de gevels. Als Vereniging van Eigenaren doe je er goed aan om hierover informatie in te winnen. Daarom staan in dit artikel vast een aantal punten op een rij over gevelreiniging bij appartementencomplexen.

Waarom gevelreiniging?

Allereerst is het goed om te weten waarom gevelreiniging belangrijk is. Gevels worden jaar in, jaar uit blootgesteld aan diverse weersinvloeden. Daardoor ontstaat een groene aanslag op de gevels. Als het appartementencomplex in de buurt van de zee staat, kan vervuiling ontstaan door het zout. En juist bij complexen in de buurt van de industrie, kan een zwarte aanslag ontstaan. Welk type vervuiling ook op de gevels zit, het is belangrijk om deze te (laten) verwijderen. Vervuiling kan leiden tot schade of slijtage. Na een reiniging zijn de gevels weer schoon, krijgt het complex weer een nette uitstraling en blijven de buitenmuren beschermd tegen vocht.

De juiste reinigingsmethode

Als je de gevels gaat reinigen, is het kiezen van de juiste reinigingsmethode van groot belang. Je wil namelijk niet dat het materiaal dat je gaat schoonmaken beschadigt tijdens de reiniging. Een lichte mate van vervuiling is eenvoudig te reinigen. Met een hogedrukspuit kom je dan al een heel eind. Bij zwaardere vervuiling is een chemische reiniging genoodzaakt. Het is lastig om zelf in te schatten welke soort reiniging voldoende is voor de schoonmaak én geen afbreuk doet aan de gevel. Om hierover advies in te winnen, kun je een specialist om hulp vragen.

De hoogte en bereikbaarheid

Een ander lastig aspect van gevelreiniging bij appartementencomplexen, is de hoogte en de bereikbaarheid. Je hebt daarom zeer waarschijnlijk een hoogwerker nodig voor de gevelreiniging.

Een gevelreiniging specialist inhuren

Een professionele reiniger heeft kennis van de juiste reinigingsmethode, heeft jarenlange ervaring en heeft de juiste middelen tot zijn beschikking om de gevels te reinigen. Prova Gevelreiniging is hier een voorbeeld van. Zij hebben ervaring met het reinigen van diverse VvE-appartementencomplexen. Zo hebben zij de gevels van het VvE gebouw in Goes al gereinigd, evenals die in de Delftswijk in Haarlem-Noord. Door een reiniging én impregnatie wordt de gevel mooi schoon. Het inhuren van een professionele reiniger overwegen? Bekijk hier de kosten gevelreiniging bij Prova.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.