Green Energy Smartboilers met lease/koop-constructie

In Serviceresidentie Frankenstate in Bergen zijn 90 Green Energy Smartboilers van Itho Daalderop geplaatst met een lease/koop-constructie.

Gepubliceerd: 26 september 2019

De boilers zijn geplaatst als onderdeel van een groot renovatie- en verduurzamingsproject, waarbij een collectieve warmwaterinstallatie wordt aangepast naar een individuele warmwaterinstallatie. Bij dit unieke Green Energy project worden negentig boilers geplaatst, die zorgen voor de warmwatervoorziening van de appartementen. De boilers zorgen voor een energiezuinige warmwateropwekking door rekening te houden met het tapgedrag van de bewoners.

Daarnaast zijn de boilers beschikbaar voor de energiemarkt. Bij overcapaciteit, die ontstaat door wind- en zonne-energie, kunnen de boilers ingeschakeld worden om de onbalans op het elektriciteitsnet te verhelpen*.

Na 5 jaar wordt de bewoner eigenaar van de boiler. De lease-koop-constructie is van Abel & Co. DOZ Energieregie BV is als adviseur bij het project betrokken.

Van het project is ook een video gemaakt. In deze video spreekt men met de VVE, de adviseur, de installateur en een bewoner over hoe ze tot hun keuze zijn gekomen en hoe de eerste ervaringen zijn.

* Door natuurlijke wisselingen in de opbrengst van zonne- en windenergie, en het verschil in energiebehoefte per moment van de dag, kunnen duurzame energiebronnen niet altijd volledig worden gebruikt. De Green Energy Smartboiler is zelflerend en heeft een online functionaliteit, waardoor bepaald kan worden wanneer de boiler uiterlijk moet starten met verwarmen om op het juiste moment te voorzien van warm water. Door deze eigenschap is het mogelijk om overcapaciteit aan zonne– en windenergie in te zetten om de boiler tussentijds te laten verwarmen. Hierdoor gaat er minder duurzame energie verloren.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.