Flat met Toekomst winnaar Sustainable Renovation Grand Prize

Nieuw Utrechts Peil, een consortium van Nieman Raadgevende Ingenieurs, ONB architecten en adviseurs en VIOS Bouw, is met de “Flat met Toekomst” winnaar van de Green Solutions Award 2019 voor Nederland!

Gepubliceerd: 06 november 2019

In navolging op de nationale prijs heeft de Flat met Toekomst een internationale Special Mention ontvangen in de categorie Sustainable Renovation Grand Prize!

In totaal zijn 192 projecten uit 37 landen uitgenodigd om deel te nemen aan de verkiezing. Afgelopen maandag 4 november 2019 mochten we deze felbegeerde award in ontvangst nemen bij de bouwbeurs Batimat in Parijs. Er vielen 22 duurzame projecten in 5 verschillende categorieën in de prijzen.

De internationale jury vindt de Flat met Toekomst een “perfect voorbeeld van duurzame renovatie in woningbouw”. “Het project roept op tot geïndustrialiseerde processen waardoor kosten worden gereduceerd, met respect voor de architectuur van het oorspronkelijke gebouw en met behoud van de esthetische samenhang van de wijk. Hoewel het exterieur het niet doet vermoeden is het een ultra modern Nul op de Meter gebouw. Een echte “Tour de force” in een regio waar de zon niet altijd schijnt”.

Het hele projectteam was in Parijs aanwezig om de award in ontvangst te nemen.

De Flat met Toekomst is een initiatief van Woningcorporatie Mitros uit Utrecht en betreft de Nul-op-de-meter (NOM) renovatie van 48 sociale huurwoningen uit de jaren zestig in Utrecht Overvecht.

Uiteraard gaan onze felicitaties uit naar de winnaar; de renovatie van het hoofdkantoor van Greenpeace in Barcelona.

Lees meer over deze duurzame NOM renovatie plus het vervolg op de Flat met Toekomst op nieuwutrechtspeil.nl

 

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.