Problemen met de windparken in Ketelhaven

In de gemeente Dronten zijn een aantal problemen met de plannen voor een windpark. 

Gepubliceerd: 17 april 2019

De VvE Ketelhaven uit de gemeente Dronten heeft in een brief aan de raad gezegd dat windparken de oorzaak zijn van een tweedeling in de gemeenschap. Ook waarschuwen ze in de brief nogmaals over het plaatsen van een hoge windmolens vlakbij een bungalowpark. “We verzoeken u de projecten aan te passen dan wel op te schorten voordat er onherstelbare schade ontstaat.”

Geen draagvlak

“Een breed draagvlak ontbreekt”, staat er in de brief, “In het ‘windmolen vriendelijke’ Flevoland lopen de emoties inmiddels op en veroorzaken Windplan Groen en Windplan Blauw een tweedeling in de gemeenschap.”

“Omwonenden worden monddood gemaakt, kunnen er niks tegen doen dat hun woon- en leefklimaat wordt aangetast en krijgen bovendien nog eens de rekening gepresenteerd terwijl de ‘buurman’ slapend rijk wordt”, schrijft de VvE, ze wijzen op de ecologische waarde van het gebied net boven de Hanzeweg.


Ook verwijst de VvE Ketelhaven op de Down Wind documentaire uit Canada. “Als Windplan Groen en Windplan Blauw niet worden aangepast, krijgen direct omwonenden in Ketelhaven, Biddinghuizen en Swifterbant te maken met dezelfde problemen.”

Bron: De Drontenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.