Gerelateerde suggesties:

Problemen met de windparken in Ketelhaven

17 april 2019
In de gemeente Dronten zijn een aantal problemen met de plannen voor een windpark. 
LEES VERDER

De VvE Ketelhaven uit de gemeente Dronten heeft in een brief aan de raad gezegd dat windparken de oorzaak zijn van een tweedeling in de gemeenschap. Ook waarschuwen ze in de brief nogmaals over het plaatsen van een hoge windmolens vlakbij een bungalowpark. “We verzoeken u de projecten aan te passen dan wel op te schorten voordat er onherstelbare schade ontstaat.”

Geen draagvlak

“Een breed draagvlak ontbreekt”, staat er in de brief, “In het ‘windmolen vriendelijke’ Flevoland lopen de emoties inmiddels op en veroorzaken Windplan Groen en Windplan Blauw een tweedeling in de gemeenschap.”

“Omwonenden worden monddood gemaakt, kunnen er niks tegen doen dat hun woon- en leefklimaat wordt aangetast en krijgen bovendien nog eens de rekening gepresenteerd terwijl de ‘buurman’ slapend rijk wordt”, schrijft de VvE, ze wijzen op de ecologische waarde van het gebied net boven de Hanzeweg.


Ook verwijst de VvE Ketelhaven op de Down Wind documentaire uit Canada. “Als Windplan Groen en Windplan Blauw niet worden aangepast, krijgen direct omwonenden in Ketelhaven, Biddinghuizen en Swifterbant te maken met dezelfde problemen.”

Bron: De Drontenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Liftscan
Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?