Simpele beveiligingstips van slotenmakers in Utrecht 

Hoe zou een slotenmaker in Utrecht zijn of haar huis beveiligen? Dat is wat we een paar van deze specialisten vroegen.

Gepubliceerd: 20 juli 2021

Zij weten precies wat er belangrijk is, omdat ze weten waar inbrekers op letten en hoe je ze buiten de deur houdt.

Wat is er bijvoorbeeld belangrijk aan de sloten op de deur? En kan verlichting helpen om inbrekers af te schrikken? We zochten naar dat type tips, om er bijvoorbeeld in Utrecht voor te zorgen dat er niemand binnenkomt zonder dat diegene daarvoor een uitnodiging heeft ontvangen.

Tips voor betere beveiliging

We spraken een aantal slotenmakers in Utrecht. Zij kennen de regio, de woningen en weten waar inbrekers op letten als ze hun kansen inschatten. Samen deelden zij de volgende tips:
- Deur op het (nacht)slot
- Verlichting met bewegingssensoren
- Waardevolle spullen uit het zicht
- Laat iemand langskomen

Deur op het (nacht)slot

“Doe de deur altijd op slot, en het liefst op het nachtslot,” vertelt de slotenmaker. “Inbrekers gebruiken speciale pasjes of flipperkaarten om deuren te openen die niet op slot zitten. Ze zijn binnen een paar tellen binnen. Eenmaal op slot is een deur niet meer zo makkelijk te openen.”
Met name tijdens korte momenten van huis is het belangrijk om de deur toch op slot te doen. Bovendien geldt dat voor zowel de voordeur als de achterdeur. Alleen op die manier lukt het om inbrekers buiten de deur te houden, bijvoorbeeld tijdens een kleine boodschap.

Verlichting met bewegingssensoren

Hoe kan verlichting helpen om inbrekers buiten de deur te houden? “Het is een goed idee om een paar lampen te laten branden. Gebruik bovendien gordijnen of vergelijkbare raamdecoratie om het moeilijker zichtbaar te maken of er daadwerkelijk iemand thuis is,” krijgen we als tip te horen. Als we door vragen kan het zelfs nog slimmer: “Gebruik verlichting met een bewegingssensor. Als er buiten een lamp aan springt zullen de meeste inbrekers meteen weer vertrekken en niet eens naar binnen gluren.”

Waardevolle spullen uit het zicht

“Voorkom dat er waardevolle spullen in het zicht liggen. De meeste inbrekers maken het zichzelf gemakkelijk. Ze lopen langs meerdere woningen en kiezen simpelweg het makkelijkste slachtoffer. Dus ligt er een laptop of tafel? Of is er een portemonnee blijven slingeren? Zo’n eenvoudig buit is voor de inbreker veel aantrekkelijker dan een televisie die eerst nog van de muur moet.”

Laat iemand langskomen

Uiteraard vragen we ook naar de vakantie of een andere langere periode van huis. “Laat regelmatig iemand langskomen. Vraag diegene de planten water te geven en de post op te ruimen. Het geeft een bewoonde indruk, waardoor inbrekers liever wegblijven.”

Slotenmaker in Utrecht

Op zoek naar een slotenmaker in Utrecht die kan helpen om bovendien de sloten zo goed mogelijk in orde te maken? Bekijk de specialist in de directe omgeving. Een goed stel sloten op de deuren zorgt er samen met de andere tips voor dat een inbreker waarschijnlijk een ander slachtoffer uit zal zoeken.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.