Gerelateerde suggesties:

Tips van de slotenmaker voor het exterieur van een woning

16 februari 2017
Onder het exterieur verstaan we alle fysieke elementen aan de buitenkant van een woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kozijnen en het dak.
LEES VERDER

Ook de tuin, oprit en hek of heg om het terrein behoren tot het exterieur. Wanneer we denken aan het beveiligen van een woning dan concentreren de meeste mensen zich op sloten en alarmsystemen die inbrekers moeten beletten via deuren en ramen het pand binnen te komen. Er zijn echter nog meer factoren die de beveiliging van een woning bepalen. Inbrekers moeten immers eerst een weg naar de deur zien te vinden voordat zij kunnen proberen de sloten open te breken. Het exterieur van de woning kan daarom in grote mate bijdragen aan een betere beveiliging. Samen met de slotenmaker uit Almere bekijken we welke veranderingen aan het exterieur het inbrekers zo lastig mogelijk kunnen maken. De slotenmaker heeft drie tips samengesteld die je in dit artikel kunt lezen.

Zorg dat inbreker niet ongezien kan naderen

Het grootste risico voor een inbreker tijdens een inbraak is de kans op ontdekking. Vooral wanneer zij de woning nog binnen moeten komen is dit risico groot. Inbrekers houden het liefste van woningen waarvan de deuren en de oprit slecht verlicht is zodat zij ongezien de woning kunnen naderen. Een zeer effectieve beveiligingsmaatregel is daarom volgens de slotenmaker Almere het monteren van gedegen buitenverlichting. Het beste kan je kiezen voor buitenlampen met een bewegingssensor die gericht is op de buitendeuren en oprit.

Slotenmaker voor camerabeveiliging inschakelen

Een slotenmaker houdt zich niet alleen met sloten bezig. Je wist natuurlijk al dat je de slotenmaker uit Almere ook voor het installeren van een alarmsysteem kon inschakelen. Wanneer we het over het exterieur van een woning hebben dat kan de beveiligingsspecialist ook op een andere manier van waarde zijn. De buitenkant van de woning kan bijvoorbeeld voorzien worden van camerabeveiliging. Hiervoor kunnen speciale infrarood camera’s gebruikt worden waardoor je dag en nacht kan observeren wat zich rond de woning afspeelt.

Aanpassingen van de tuin voor een betere beveiliging

De slotenmaker uit Almere meldt ook dat je met bepaalde aanpassingen van de tuin kunt zorgen voor een betere beveiliging van de woning. Dit zijn aanpassingen die het moeilijker maken voor inbrekers om de woning te benaderen. Wanneer je bijvoorbeeld struiken of heggen met prikkels plaatst dan kan de inbreker niet door de tuin lopen. De enige keuze is dan de oprit gebruiken en deze hebben we inmiddels al voorzien van goede verlichting. Een ander voorbeeld is het leggen van kiezelstenen op de oprit. Het knarsende geluid van de stenen zorgt ervoor dat je altijd kunt horen wanneer iemand de woning nadert.

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Zoek ook op

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!