Tergooi: de ultieme healing environment

Tergooi, het ziekenhuis in de regio Gooi en Vechtstreek, krijgt een nieuw ziekenhuisgebouw waarin het gros van de zorgfuncties wordt ondergebracht.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Architectenbureau Wiegerinck is verantwoordelijk voor het ontwerp, BAM Bouw en Techniek-grote projecten zorgt voor de uitvoering.

Beter worden
Het nieuwe ziekenhuis wordt licht en compact en is een perfect fit met de groene omgeving. Vanzelfsprekend wordt het zo duurzaam mogelijk gebouwd, Tergooi zet hoog in op dit aspect. Een concreet voorbeeld is de aanleg voor een koudeopslagsysteem. Het nieuwe ziekenhuis wordt ruimtelijk en licht. Het nieuwe ziekenhuis is ontworpen vanuit een healing environment voor de patiënt. Dit betekent dat patiënten en bezoekers het ziekenhuis beleven als een omgeving die positief bijdraagt aan het beter worden.

Vloerluiken
De nieuwbouw wordt uitgerust met vier vloerluiken van Gorter Luiken uit Schagen. De luiken bieden naast een veilige en praktische toegang tot de ondergelegen ruimten ook een brandveilige situatie. Ze beperken in gesloten toestand de kans op brandoverslag naar onderliggende delen in het gebouw, zodat mens, dier en materiaal in geval van brand in veiligheid kunnen worden gebracht en de brand effectief kan worden bestreden. De oplevering van de nieuwbouw zal gefaseerd plaatsvinden. De bouwdelen ABCZ eind 2021, bouwdeel D in het derde kwartaal van 2022. Daarna zal een deel van het bestaande ziekenhuis worden verbouwd en een deel gesloopt. Parallel aan het nieuwe ziekenhuis wordt ook een parkeergarage gebouwd. Hierna is Tergooi helemaal klaar voor de toekomst.

Wilt u meer weten over de kenmerken van dit vloerluik of over het bedrijf Gorter? Bezoek onze website!

www.gorterluiken.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.