Gorter levert 38 luiken voor NS Station

Station Ede-Wageningen ondergaat momenteel een grootschalige metamorfose. Dit jaar bouwt aannemerscombinatie EdesPoort (bestaande uit Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen Arnhem) in vier fasen aan het dak van het nieuwe station.

Geplaatst door: Gorter Group bv

Architecten Mecanoo en Movares hebben voor een veilige daktoegang de keuze op het RHT-dakluik van Gorter laten vallen. Voor toegang tot wanden en plafonds zijn 37 speciale luiken van dezelfde fabrikant toegepast. 


Dakluik voor veilige toegang tot het dak
De nieuwe dakconstructie van het station is erg bijzonder. Het dak bestaat uit een constructie van 23 driehoeken. Elke driehoek bestaat uit drie houten liggers van 27 meter lengte. In zo’n grote driehoek zijn 36 kleinere driehoeken verwerkt. Om dit bijzondere dak veilig te betreden, wordt het RHT-dakluikin deze constructie gemonteerd. Met deze keuze zijn onderhoudsploegen verzekerd van een veilige toegang tot het platte dak en kan de beheerder rekenen opeen ongekend hoge isolatiewaarde.

Inspectieluiken
De 37 inspectieluiken in de vorm van een wand- en plafondluiken geven toegang tot leidingkokers en tussenruimten, die anders moeilijk toegankelijk zijn voor reparatie of service. Het Gorter inspectieluik is standaard vervaardigd uit KTL behandeld staal en is afgewerkt met een poedercoating.

Wilt u meer informatie over de oplossingen van Gorter? Bezoek dan www.gorter.nl

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Group bv

Gorter Group bv

Zuiderweg 12, 1741NA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.