Ventilatie en verse lucht: comfortabel appartement

Goede ventilatie en verse lucht direct in de woonruimte zorgen voor een comfortabel appartement en een gezond binnenklimaat. 

Gepubliceerd: 01 april 2020

Zonder fijnstof. Geen tocht van roosters, wél aanzienlijke energiebesparing door warmteterugwinning.

(Lees onderaan hoe u gratis en vrijblijvend een ventilatieplan voor uw woning kan aanvragen.)

Decentrale ventilatie met warmteterugwinning wordt vaak toegepast bij renovatie van appartementen. Wanneer de renovatie gericht is op verbetering van de energieprestatie zal het appartement beter geïsoleerd worden en o.a. HR++ glas krijgen. Het begint vooral met goede lucht- en tochtdichtheid. Dat betekent ook meteen dat u goed wilt ventileren en liefst zonder warmte te verliezen. Ook wanneer appartementen kampen met vocht-, schimmel en tochtproblemen is decentrale balansventilatie een goede oplossing. Vochtige lucht wordt vanuit de natte ruimtes afgezogen en de verse lucht komt voorverwarmd direct in de woonkamer met minimaal gebruik van buizen.

Fresh-r won de challenge van woningbouwvereniging Mitros voor de beste en simpelste oplossing om het binnenklimaat van appartementen te verbeteren. Ook het gerenommeerde Duitse Passivhaus Instituut gaf Fresh-r de eerste prijs voor decentrale ventilatie vanwege de beste prijs-kwaliteit en volume-geluid verhoudingen.Fresh-r ventileert alleen waar en wanneer het nodig is. Met de techniek die daarvoor het meest geschikt is. Zo combineert Fresh-r een vraaggestuurde decentrale WTW module en kamer-naar-kamer fans. De functie van de woonzone bepaalt welk type ventilatie het meest geschikt is. Met eenvoudige aanpassingen wordt hiermee veel geld bespaard.

Een Fresh-r ventileert 20 tot 120 m3 per uur. Daarom is het zo geschikt voor appartementen. Door de krachtige koperen warmtewisselaar is de Fresh-r zo compact dat het apparaat in de buitenmuur past en buizen vaak niet nodig zijn. Het is niet alleen ruimte die bespaard wordt met Fresh-r. Omdat er 80 - 90 % van de warmte wordt teruggewonnen, ook als het buiten vriest, is de warmtevraag veel kleiner. Dat scheelt veel in de initiële investering en in de stookkosten per maand. De afvoer van muffe en vochtige lucht en toevoer van verse lucht is altijd in balans. Daarom zijn geen roosters nodig. En wanneer u in de zomer de ramen openzet gaat Fresh-r in de ruststand.

Door niet of veel minder gebruik te maken van aan-en afvoerbuizen, is installatie in één dag mogelijk in bewoonde toestand. Het weinige onderhoud gaat ook gemakkelijk en kan ook door bewoners zelf uitgevoerd worden.Meten is weten. De ingebouwde CO2 meter houdt het zuurstofgehalte in de gaten en zorgt ervoor dat de lucht binnen even zuurstofrijk is als buiten. Met Fresh-r voel je je net zo lekker als in de buitenlucht.

Dankzij de luchtvochtigheidmeter, zorgt Fresh-r dat de het binnen niet te droog en niet te vochtig is. Te droge lucht leidt tot droge keel, huid en ogen en verhoogt de kans op verkoudheid en griep. Maar te vochtige lucht is muf en veroorzaakt schimmel. Koude lucht houdt minder vocht vast dan warme lucht. Als de temperatuur onder het dauwpunt komt, ontstaat condens. Dat leidt tot schimmel. De software die de ventilatie van Fresh-r regelt, houdt rekening met de dauwpunttemperatuur, waardoor schimmel geen kans krijgt.

Met een fijnstof-sensor meet Fresh-r of de lucht schoon is. Luchtvervuiling door verkeer en industrie, schimmels, pollen, micro-organismen worden uit de lucht gefilterd. Zo adem je altijd schone, gezonde lucht in.

Fresh-r meet hoe het staat met zuurstof, de luchtvochtigheid en optioneel fijnstof in de binnenlucht, zodat hij weet waar en wanneer geventileerd moet worden. Deze gegevens worden via een web-app inzichtelijk gemaakt. Bewoners en beheerders kunnen dus altijd zien hoe het gaat met het binnenklimaat van een appartement en de werking van de ventilatie. Ook op afstand.

Wilt u schone zuurstofrijke lucht in huis? En wilt u gegarandeerd geen schimmel? Of wil u dat de woning Paris-proof wordt? Stuur ons een plattegrond via info@fresh-r.eu. Dan ontvangt u binnen een week een ventilatieplan. Geheel vrijblijvend.


VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.