Verhuizen naar een appartement zonder verhuislift

Wanneer u gaat verhuizen naar een appartement, kiezen veel mensen voor een verhuislift. Zeker als het appartement op een hoger gelegen etage ligt. Maar kan het ook zonder?

Gepubliceerd: 12 september 2019

Een verhuislift is natuurlijk erg handig, zeker wanneer u grote, zware meubelstukken heeft. De huur brengt echter behoorlijk wat kosten met zich mee. En als u die kunt uitbesparen, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Begin met meten

Als u kiest voor verhuizen zonder verhuislift, zult u dus binnendoor moeten met uw spullen. Belangrijk is dan om allereerst te weten hoe breed de gangen zijn. Zo weet u welke meubelen u uit één stuk kunt verhuizen en welke u uit elkaar moet halen. Meet de gehele route naar uw appartement op; zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Verhuizen van meubels

De meubels die u niet uit elkaar hoeft te halen, wilt u natuurlijk wel onbeschadigd in uw nieuwe appartement neer kunnen zetten. Gebruik daarom altijd verhuisdekens. Zo weet u zeker dat u de kans op schade tot een minimum beperkt.

Houd er bij de meubels die wel uit elkaar gehaald moeten worden, rekening mee dat u ze ook weer in elkaar moet zetten. Controleer altijd eerst of u de handleidingen nog heeft of dat u deze op internet kunt vinden. Dat scheelt een hoop gedoe als u ze weer in elkaar wilt lossen. Denk er tevens aan om kleine, losse onderdelen (zoals schroeven) te verzamelen en bij elkaar te houden. Zo kunnen deze nooit kwijt raken.

Verhuisbedrijf

Weet u van te voren al dat er weinig verhuishulp van vrienden of familie beschikbaar is? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Zo bespaart u zich veel tijd en stress. Ook bij hen kunt u doorgaans kiezen of u wilt verhuizen met of zonder verhuislift.

 

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.