Gerelateerde suggesties:

Verhuizen naar een appartement zonder verhuislift

12 september 2019
Wanneer u gaat verhuizen naar een appartement, kiezen veel mensen voor een verhuislift. Zeker als het appartement op een hoger gelegen etage ligt. Maar kan het ook zonder?
LEES VERDER

Een verhuislift is natuurlijk erg handig, zeker wanneer u grote, zware meubelstukken heeft. De huur brengt echter behoorlijk wat kosten met zich mee. En als u die kunt uitbesparen, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Begin met meten

Als u kiest voor verhuizen zonder verhuislift, zult u dus binnendoor moeten met uw spullen. Belangrijk is dan om allereerst te weten hoe breed de gangen zijn. Zo weet u welke meubelen u uit één stuk kunt verhuizen en welke u uit elkaar moet halen. Meet de gehele route naar uw appartement op; zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Verhuizen van meubels

De meubels die u niet uit elkaar hoeft te halen, wilt u natuurlijk wel onbeschadigd in uw nieuwe appartement neer kunnen zetten. Gebruik daarom altijd verhuisdekens. Zo weet u zeker dat u de kans op schade tot een minimum beperkt.

Houd er bij de meubels die wel uit elkaar gehaald moeten worden, rekening mee dat u ze ook weer in elkaar moet zetten. Controleer altijd eerst of u de handleidingen nog heeft of dat u deze op internet kunt vinden. Dat scheelt een hoop gedoe als u ze weer in elkaar wilt lossen. Denk er tevens aan om kleine, losse onderdelen (zoals schroeven) te verzamelen en bij elkaar te houden. Zo kunnen deze nooit kwijt raken.

Verhuisbedrijf

Weet u van te voren al dat er weinig verhuishulp van vrienden of familie beschikbaar is? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Zo bespaart u zich veel tijd en stress. Ook bij hen kunt u doorgaans kiezen of u wilt verhuizen met of zonder verhuislift.

 

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Liftscan
Past uw huidige onderhoudscontract nog bij uw VvE en/of wilt u een prijsvergelijking voor het groot onderhoud?