Waarom een verhuislift huren

Wanneer je gaat verhuizen, kan de term “verhuislift” een keer opduiken. Je zou jezelf dan kunnen afvragen of dit hulpmiddel ook voor uw verhuizing gebruikt kan worden.

Gepubliceerd: 20 juli 2018

In enkele gevallen is het noodzakelijk om een verhuislift in te schakelen. En in veel situaties kan het veel tijdbesparing opleveren. Wij hebben een aantal tips voor een verhuislift huren en het gebruik daarvan.

Wanneer moet je een verhuislift inschakelen?

Deze vraag moet je jezelf echt stellen, wanneer je op het punt staat te verhuizen. Want het kan voorkomen dat een verhuizing, alleen kan worden uitgevoerd m.b.v. een verhuislift. Dit is het geval wanneer een meubelstuk niet door je deuropening past, maar wel via je raam of balkon verhuist kan worden. Woon je in een appartement op de 10e verdieping en is de lift niet erg groot? Dan kan het ontzettend veel tijdswinst opleveren om een verhuislift in te schakelen. Stel je eens voor dat je piano via de trap naar boven getild zou moeten worden. Dan is het natuurlijk logisch dat een verhuislift veel sneller hetzelfde resultaat oplevert. De conclusie is dat het verhuizen van zware meubelstukken, makkelijker en veiliger is, wanneer je een verhuislift huurt. Dus dit is uiteraard het overwegen waard.

Voordelen van een verhuislift huren

Wij hebben een aantal voordelen van een verhuislift huren voor je op een rijtje gezet:

  • Het bespaart je tijd. Een lift krijgt een zwaar object sneller boven of beneden, dan een verhuizer.
  • Minder problemen. Een verhuislift voorkomt moeilijke situaties, bij veel verhuizingen. Stel dat er geen lift aanwezig is in het appartementencomplex.
  • Kleinere kans op schade. Een antieke kast verplaatsen via een trappengat, heeft meer kans op schade, dan dezelfde kast via het raam te verhuizen.
  • Veiligheid. Het is natuurlijk veiliger om een piano met een verhuislift te verplaatsen i.v.m. het gewicht, aangezien een verhuizer vermoeid kan raken na een aantal verdiepingen en kan uitglijden.

Kosten van een verhuislift huren

Je zou jezelf af kunnen vragen of het wel financieel voordeel oplevert om een verhuislift te huren. Dit hangt af van een aantal factoren, die allemaal een rol spelen hierin. Het is mogelijk dat, wanneer er geen verhuurbedrijf in de buurt is er hoge voorrijkosten gerekend kunnen worden. De duur van het huren is ook van belang. Natuurlijk is het huren van een verhuislift goedkoper, wanneer je deze maar 2 uur nodig hebt in plaats van 6 uur. Het desbetreffende verhuurbedrijf zal je hierin kunnen adviseren. Het is vanzelfsprekend dat de kosten verschillend zijn bij de bedrijven, maar over het algemeen kan je een verhuislift huren voor 75 tot 150 euro per uur. Dit is een groot verschil dus het is in jouw belang om jezelf hier goed over te laten informeren. Als je een verhuisbedrijf inschakelt voor je verhuizing, zal het verhuisbedrijf je goed kunnen adviseren over het huren van een lift.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.