Hou je zwembad schoon met een zwembadpomp

Iedereen met een zwembad kan het wel beamen, het water van een zwembad wordt vrij snel vies.

Gepubliceerd: 22 februari 2017

Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat, dat onprettig is en je daardoor een stuk minder kunt genieten van jouw zwembad. Om te zorgen dat je zwembadwater wel schoon blijft kun je gebruik maken van een zwembadpomp.

Hoe werkt een zwembadpomp?

Om te beginnen zijn er twee soorten zwembadpompen, de filtercartridge zwembadpomp en de zandfilterpomp.

Een filtercartridge zwembadpomp zorgt voor circulatie van het water in uw zwembad, wat er voor zorgt dat het water schoner blijft. Hierbij komt het niet door de circulatie dat het water schoon blijft, maar door het feit dat water dat stilstaat sneller bacterieën, schimmels en algen aantrekt dan water dat in beweging is.

De zandfilterpompen hebben een iets andere werking. Met een zandfilterpomp wordt het water van het zwembad door de filter gepompt. Al het vuil, dat van omvang groter is dan een zandkorrel, blijft achter in de filter.

Wat is het verschil tussen diverse zwembadpompen?

Het verschil tussen de werking van een filtercartridge zwembadpomp en een zandfilterpomp hebben we jou zojuist uitgelegd. Daar kan nog aan toegevoegd worden dat een zandfilterpomp voor een fijnere reiniging zorgt dan een zwembadpomp, maar deze is dan ook iets duurder. Als je jou zwembad niet vaak gebruikt is een zwembadpomp met filtercartridge meer dan voldoende. Zandfilterpompen maken overigens vaak wel een iets harder geluid dan filtercartridge zwembadpompen.

Verder zit er nog een verschil in de capaciteit tussen de verschillende zwembadpompen, het hoeveelheid water dat deze per uur kan filteren. Afhankelijk van de inhoud van uw zwembad is dit een factor waar je rekening mee moet houden. Een klein zwembad heeft namelijk voldoende aan een lagere capiciteit dan een groot zwembad.

Zijn er nog andere mogelijkheden dan een zwembadpomp?

Naast een zwembadpomp zijn er nog andere mogelijkheden om jouw zwembad schoon te houden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan zwembadchemicaliën en zoutwatersystemen die chloor vrijgeven. Chloor zorgt er voor dat alle verontreinigingen die niet gefiltert kunnen worden alsnog gereinigt worden. De combinatie van een chloor vrijgevend middel en een zwembadpomp staat dus eigenlijk zo goed als garant voor een schoon zwembad. Het kan ook handig zijn om een afdekzeil te gebruiken, om onnodig vuil tegen te houden als je het zwembad niet gebruikt.

Heb jij nog geen zwembadpomp voor jouw zwembad? Wij adviseren dan om een kijkje te nemen tussen de zwembadpompen van Top-Zwembadshop.nl.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.