Duurzaam zwembad

In opdracht van de gemeente Achtkarspelen bouwt Aannemingsmaatschappij Friso het nieuwe zwembad De Kûpe in Buitenpost. Het nieuwe zwembad, ontworpen door van Slangen + Koenis architecten, wordt volledig energieneutraal gebouwd.

Geplaatst door: Gorter Luiken BV

Het dak wordt voorzien van zonnepanelen en er is gekozen voor een warmte-terugwinsysteem waarbij de restwarmte uit spoel- en douchewater gewonnen wordt. Bovendien kan het nieuwe zwembad gebruik blijven maken van de warmtekoppeling van de naastgelegen kunststofprofielen fabriek Enitor Primo.

Aanvulling op duurzaamheidsambitie
Voor een veilige toetreding van het dak van het nieuwe zwembad is gekozen voor het RHT-dakluik van Gorter. Met dit luik is een efficiënte toegang gegarandeerd en kan de onderhoudsploeg op een veilige wijze naar de werkplek voor het onderhouden van het dak en de daar aanwezige zonnepanelen. Het duurzame luik is thermisch gescheiden en kent een hoge isolatiewaarde. Geheel in lijn met de duurzaamheidsambitie van dit project.

Veilig klimmen
Het dakluik wordt geleverd in combinatie met een ladder. Deze ladder is speciaal ontworpen voor een veilige uitstap: zeer sterk, geheel op maat en in lijn met het Gorter dakluik om vallen te voorkomen.

Naar verwachting wordt het nieuwe zwembad in het tweede kwartaal van 2021 opgeleverd. Wilt u meer informatie over dit project of over Gorter? Bezoek onze website! www.gorterluiken.nl 

Bedrijvengids Geplaatst door
Gorter Luiken BV

Gorter Luiken BV

Harmenkaag 1, 1741 LA  Schagen

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Reacties
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.