VvE Beheerder Clijbedi biedt met partners hulp voor VvE’s bij verduurzaming

Honderd Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Tilburg krijgen begeleiding bij het verduurzamen van hun appartementencomplex. Onder meer VvE Beheerder Clijbedi is hierbij betrokken.

Gepubliceerd: 07 oktober 2021

Tijdens informatiebijeenkomsten krijgen ze tips over mogelijke maatregelen, subsidies, juridische en bouwkundige zaken en over beheer.Ook kunnen de VvE’s tijdens de bijeenkomsten kennis met elkaar delen. Zo worden zij op weg geholpen om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun wooncomplex. De eerste bijeenkomst in Tilburg zal dit najaar plaatsvinden.

Subsidie

Voor het project is een subsidie van 630.000 euro beschikbaar. Die komt van OPZuid en de EU. OPZuid is een subsidieprogramma voor Zuid-Nederland.

Als eerste is het VvE Transitiecentrum Brabant opgezet. Bij dit centrale loket in de provincie Noord-Brabant kunnen VvE’s vanaf 1 oktober 2021 terecht met al hun vragen. Zij krijgen ondersteuning met een voorlichtingscursus, advies en begeleiding. “Aan deze gerichte hulp is grote behoefte bij bewoners die samen hun appartementencomplex willen verduurzamen. In de opgave waar we met zijn allen voor staan, is deze provinciale en Europese subsidie dan ook een geweldige steun in de rug,” zegt wethouder Oscar Dusschooten (wonen, energietransitie).

De samenwerkingspartners zijn: VvE Belang, de gemeenten Eindhoven, Waalwijk, Oss, Oosterhout en Tilburg, en 3 VvE beheerkantoren: VP&A Groep, VB&T VvE diensten en Clijbedi.

Meer informatie: www.duurzamertilburg.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.