C. Kornuyt BV: vochtbestrijding, vochtwering en injectietechnieken

Pak uw vochtproblemen aan met C. Kornuyt BV.

Gepubliceerd: 25 februari 2013

Vocht is de oorzaak van veel problemen in gebouwen, parkeergarages en woningen. Vocht vermindert het aanzicht, tast constructies aan, belemmert een prettig woon- en werkklimaat en verhoogt de energiekosten. Veel opdrachtgevers onderschatten echter de problematiek van lekkages en optrekkend vocht. Het is daarom van belang dat uw vochtprobleem duidelijk in kaart wordt gebracht, door middel van een deskundig uitgewerkt advies.

Persoonlijk
C. Kornuyt BV is een succesvol dynamisch bedrijf dat zich sinds 1978 volledig gespecialiseerd heeft in het aanbrengen en verwerken van kwalitatief hoogwaardige bouwchemische producten. Door haar professionele aanpak, de inzet van de meest moderne apparatuur en gemotiveerde vakmensen zijn zij in staat voor vrijwel elk vochtprobleem een oplossing te bieden. In overleg met de opdrachtgever wordt na een grondige inspectie en analyse altijd gezocht naar de meest rendabele en duurzame oplossing op het gebied van vochtbestrijding.

De firma dankt haar naam aan directeur Cor Kornuyt die zijn bedrijf in 1978 opstartte en op dit moment een gevestigde naam is op het gebied van vochtbestrijding met name in de regio Brabant en omstreken. Door zoon Serge blijft de bedrijfsnaam voortbestaan zodat er in de toekomst nog veel projecten uitgevoerd kunnen gaan worden. Mede door de bedrijfsidealen van alle medewerkers staat het kwaliteitsniveau hoog in het vaandel. Deze filosofie moet dan voor zowel het bedrijf als de klant ook geen problemen opleveren maar juist oplossen.

Vochtbestrijding
Als er wordt gesproken over vochtbestrijding dan is dat nog steeds een zeer algemeen begrip; vochtproblemen komen nu eenmaal in veel vormen voor. Daardoor zijn er ook veel vochtbestrijding technieken welke Kornuyt en haar medewerkers (moeten) beheersen.

Allereerst wordt het vochtprobleem en de mogelijke oorzaak duidelijk in kaart gebracht door het uitvoeren van een grondige visuele inspectie. Tijdens de inspectie bestaat de mogelijkheid om diverse hulpmiddelen in te zetten zoals o.a. vochtmeter, endoscoop enz. Er wordt tegelijkertijd onderzocht of het probleemgebied van de binnen- of buitenzijde toegankelijk is zodat de juiste afdichtingmethode daarop aangepast kan worden. Doorgaans geeft vochtbestrijding aan de buitenzijde van de constructie de voorkeur omdat er dan sprake is van zogenaamde positieve waterdruk. Mochten er enkel aan de binnenzijde afdichting mogelijkheden bestaan dan worden er nog diverse andere zeer betrouwbare systemen en technieken toegepast zoals bijvoorbeeld injecteren onder gecontroleerde druk tot soms wel 250 bar.

Referentieprojecten
In de 35 jaar dat C. Kornuyt BV actief is op de markt hebben zij al vele mooie referentieprojecten op haar naam staan. Eén van die projecten is het werk aan het gerechtsgebouw in Eindhoven waarbij diverse vochtbestrijding werkzaamheden zijn uitgevoerd. Er zijn diverse injectietechnieken toegepast waarbij onder hoge en gecontroleerde druk een vochtreactieve polyurethaanhars in het beton wordt aangebracht. Deze hars gaat een chemische reactie aan met vocht in het beton waardoor alle poriën gevuld worden en zo de lekkage word afgedicht. Vervolgens is plaatselijk het aangetaste stucwerk verwijderd en vervangen door een speciaal “dampopen” stucwerk welke vochtregulerend blijft.

Meer informatie: www.kornuyt.nl

Publicatiedatum: 26 februari 2013

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.