Een schonere toekomst, de uitdaging voor de installatiebranche

Schüco toont laatste ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie op de VSK 2012.

Gepubliceerd: 06 februari 2012

Aangescherpte EPC-eisen, het terugdringen van CO2-uitstoot: de installatiebranche staat de komende jaren voor ingrijpende veranderingen. Tegelijkertijd biedt juist deze sector volop kansen op het gebied van duurzaamheid en energie- en waterbesparing.

Vandaar dat de thema's 'een schonere toekomst van onze samenleving' en 'comfortabel leven' dit jaar centraal staan op de VSK. De VSK is de belangrijkste vakbeurs voor installatietechniek in Nederland, die van 6 tot en met 10 februari gehouden wordt in de Jaarbeurs Utrecht. Schüco houdt zich al vele jaren bezig met het besparen, winnen en managen van energie. Daarom presenteert Schüco op deze beurs de laatste ontwikkelingen rond Solar oplossingen voor de installatietechniek.

Unieke oplossingen
Dat is het Schüco MSE 100 systeem, in combinatie met de MPE 100 BL micromorfe PV-panelen. Door deze unieke productcombinatie hoeft slechts zeer weinig, en in sommige gevallen zelfs geen ballast te worden geplaatst. De daklast bedraagt, afhankelijk van de windlastzone en de gebouwhoogte, gemiddeld 19 kg per m2.

Met het MSE 500 Premium montagesysteem is het mogelijk om PV-elementen en zonthermische elementen met elkaar in hetzelfde raster te combineren. En dat in elke gewenste RAL kleur! Zelfs hoogwaardige dakramen, voorzien van zonwering, handbediening en elektrische bediening, zijn in het dakvlak te integreren.

Door middel van het Schüco Sunalyzer webportaal kunt u de installatiegegevens van PV-systemen en zonthermische systemen bewaken en evalueren, waar ook ter wereld. Maar u krijgt ook inzicht in de opgewekte energie en de verbruikte energie. Kortom, comfortabel toezicht op afstand.

Publicatiedatum: 7 februari 2012

Meer informatie: www.schueco.nl

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.