Thema
Financieel
Juridisch
Technisch
Profiel
Inloggen
Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!
appartement
& eigenaar

Groeiende vraag naar domotica toepassingen

29 december 2009
Op de woningmarkt ontstaat een steeds sterker groeiende vraag naar domotica toepassingen. Vooral in zorg- en seniorenwoningen en in het hogere segment particuliere woningen worden de toepassingen steeds vaker geïntegreerd.
LEES VERDER

Berker, toonaangevend producent van schakelmateriaal, bevestigt dat de totale omzet in de branche al voor ruim 10% wordt bepaald door de toepassing van domotica. Ondanks de recessie verdubbelde de groei van deze markt tijdens de afgelopen twee jaren.

Met domotica toepassingen worden woningen en gebouwen geautomatiseerd en aangepast aan de wensen van de gebruiker. Moderne technieken voorzien bewoners in comfort, veiligheid, entertainment en inzichtelijk energiemanagement. Via een intelligent installatiesysteem worden verlichting, verwarming, audio en video aan elkaar gekoppeld. 

Toekomstperspectief

Roger Claessen, Managing Director van Berker, voorziet in de komende jaren grote veranderingen wat betreft de installatie in woningen: 'Vergelijk de techniek in een huis met die in een auto, voorzien van automatische vergrendeling, een alarm, elektrische ramen, intelligente verlichting, en een dashboard met informatie over energieverbruik. In veel huizen, waar meer tijd wordt doorgebracht dan in de auto, ontbreken deze technieken. Hoewel de levensduur van een huis veel groter is dan die van een auto, worden installatietechnieken in woningen nauwelijks afgestemd op de wensen van gebruikers. Uit de groeiende vraag naar domotica toepassingen blijkt dat er steeds meer behoefte is aan op maat ingerichte woningen, waarvan de 'looks and feels' aansluiten op de wensen van de gebruiker,'

Wereldstandaard

Berker past het KNX-systeem toe, een basissysteem waarop alle elektra vervolgens wordt aangesloten. KNX is een Europees gecertificeerd systeem dat ook een wereldstandaard heeft verworven. De KNX standaard wordt al door meer dan 170 fabrikanten ondersteund en is daardoor merk onafhankelijk.

Samenwerking

De domotica markt is veelzijdig, verschillende technieken en producten worden met elkaar geïntegreerd tot een gebruiksvriendelijk systeem. Berker investeert in de samenwerking met andere producenten die actief zijn op de markt. De samenwerking met design- en architectuurspecialisten van Designa leidt tot inzicht in de designtechnische mogelijkheden van domotica. Berker werkt samen met producent Harman Kardon om de integratie van audio- en videosystemen te optimaliseren.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

ZOEKSUGGESTIES