Huishoudens ook zonder subsidie beter af met zonnepanelen

Ondanks het wegvallen van de subsidies aan huishoudens voor zonnepanelen wekken steeds meer mensen zelf energie op via zonnepanelen op hun dak. Ook zonder tegemoetkoming van de overheid is dit rendabel.

Gepubliceerd: 18 januari 2011

Veel huishoudens willen energieneutraal worden door energie te besparen en door zelf op te wekken. Goede installatie van zonnepanelen is hiervoor een basisvoorwaarde. Met een paar panelen op een dak voorziet een huishouden direct voor een deel in de eigen elektriciteitsbehoefte en verlaagt de energienota. De gebruiker wordt minder afhankelijk van stroomtarieven en draagt bij aan een schoner milieu. Waar installatie van de zonnepanelen nog als grootste drempel wordt gezien, wijst een grootschalige landelijke enquête onder klanten van Greenchoice uit dat dat niet nodig is.

Jurjen Algra, marketing manager Greenchoice: 'Met de prijsdaling voor zonnepanelen van de afgelopen twee jaar is zelf energie opwekken ook rendabel zonder subsidie. Zonnepanelen gaan namelijk minimaal 25 jaar mee en zijn met de huidige energieprijzen na ongeveer 20 jaar terugverdiend. Als de energieprijzen in de tussentijd verder stijgen, dan wordt het - naast de duurzaamheidsoverweging - ook financieel steeds interessanter.' 

Greenchoice heeft als doelstelling is dat iedereen minstens net zoveel energie opwekt als verbruikt. Dit mag niet ten koste gaan van het leefcomfort. Greenchoice neemt overtollige energie af en levert energie op de momenten dat er zelf niet wordt opgewekt. Stroom van zonnepanelen is één van de makkelijkste en meest schone vormen van energie. Zodra het systeem is geïnstalleerd, wordt direct schone, gratis zonnestroom opgewekt, gebruikt of aan het energienet toegevoegd. Twaalf zonnepanelen op een dak zijn genoeg om de helft van het verbruik van een huishouden op te wekken. Zonnepanelen kunnen zowel op schuine als op platte daken worden geïnstalleerd.

'Omdat wij zelf geen panelen leveren, houden wij onder klanten met zonnepanelen een klanttevredenheidsonderzoek over de installateurs. Alle installateurs werden door de 900 respondenten uit het hele land zonder uitzondering voldoende tot uitstekend beoordeeld. Dat is belangrijk omdat de installatie vaak als argument wordt gebruikt om geen zonnepanelen te plaatsen.', aldus Algra. Voor een overzicht zie www.greenchoice.nl.

In 2009 en 2010 (tijdens de SDE regeling) heeft;
12% panelen geplaatst zonder subsidie
10% een lokale subsidie gekregen
59% de landelijke SDE subsidie gekregen
18% een combinatie van SDE en een lokale subsidie gebruikt

Over Greenchoice

Het Rotterdamse energiebedrijf Greenchoice bestaat 10 jaar en levert energie aan meer dan 275.000 klanten waaronder ook grote bedrijven en organisaties. Greenchoice werkt wezenlijk anders dan andere energiebedrijven. Greenchoice levert namelijk alleen 100 procent groene elektriciteit en gas met de beste service, tegen de scherpste tarieven. Zowel Consumentenbond als Vereniging Eigen Huis beoordeelden Greenchoice in 2010 als het voordeligste energiebedrijf met het hoogste aantal tevreden klanten. Daarnaast jaagt Greenchoice innovatie aan door samenwerkingen op het gebied van energiebesparingen en -opwekking. Meer informatie: www.greenchoice.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.