Laatste stand van zaken rond Subsidie energiebesparing eigen huis

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) was erg populair in de laatste weken van 2020. Er zijn zoveel subsidieaanvragen voor de SEEH ingediend, dat het subsidieplafond van 84 miljoen euro ruimschoots is overschreden.

Gepubliceerd: 09 maart 2021

Ook zijn er veel aanvragen van VvE’s binnengekomen waardoor deze regeling begin februari tijdelijk is stopgezet.

Stand van zaken

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft maandag 1 maart de Tweede kamer geïnformeerd dat er 70 miljoen euro extra budget beschikbaar gaat komen om de SEEH-aanvragen, ingediend voor sluitingsdatum van 31 december 2020, af te kunnen handelen. Daarnaast heeft de Minister aangekondigd dat de SEEH voor VvE’s in 2021 doorgezet zal worden. Er is nog geen datum bekend wanneer de regeling voor VvE’s heropent. U kunt de brief van de minister aan de Tweede Kamer hier lezen.

Hoe verder

Op dit moment wordt er gewerkt aan het publiceren van het verhoogde subsidieplafond. Zodra dit gebeurd is, kan RVO doorgaan met het afhandelen van aanvragen, waarvoor eerst geen geld beschikbaar was. Aanvragers krijgen een bericht over de status van hun aanvraag.

DMJOP

Vraag nu in ieder geval alvast een DMJOP aan. Een DMJOP maakt inzichtelijk hoe u de VvE kunt verduurzamen. Zo zet u alvast de stappen om straks vlot de subsidie te kunnen aanvragen. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze VvE Helpdesk.
 
Sinds 1 april jl. kunt u weer een SEEH-aanvraag indienen voor energieadviezen, mjop en procesbegeleiding of voor energiebesparende maatregelen aan uw gebouw.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.