..........
shadow_fix

ista publiceert tweede duurzaamheidsrapport

Transparantie ista bevestigd door Global Reporting Initiatief.

ista, de dienstverlener en wereldwijd marktleider op het gebied van verbruiksafhankelijk afrekenen van energie en water, toont in haar nieuwe sustainability report de successen van het hele bedrijf en betrokkenheid met de samenleving, het milieu en haar medewerkers. Het bedrijf is continu bezig haar activiteiten te optimaliseren. ista neemt daarom de rol op zich van voorloper in communicatie op het gebied van duurzaamheid. De beloning voor ista's betrokkenheid: Het internationaal erkende Global Reporting Initiative (GRI) heeft het verslag gecontroleerd en het Advanced Application Level B+ toegekend.

Één van de kerncompetenties van ista is het wereldwijd verbruiksafhankelijk afrekenen van energie en water in gebouwen en het transparant maken ervan. Het is daarom een logisch gevolg dat het bedrijf ook verslag uitbrengt over haar eigen successen bij de uitvoering van haar bedrijfsbrede strategie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of het nu gaat om 1.000 nieuwe bomen die in Polen zijn geplant, de 4,3 miljoen vellen papier die het bedrijf heeft bespaard of de 700 kinderen in een zorgcentrum kinderen in Bulgarije die, dankzij ista, nu weten hoe zij het milieu kunnen beschermen - elk van deze activiteiten staat voor een kleine of grote stap op weg naar een duurzame onderneming. 

GRI bevestigt toepassing niveau B +

'We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid,' aldus CEO Walter Schmidt. 'Uit de bevestiging van Advanced Application Level B+ door het Global Reporting Initiative blijkt dat onze activiteiten ook meetbaar succesvol zijn.'

In haar strategie voor duurzame ontwikkeling, richt ista zich op de bescherming van het milieu en milieueducatie. Met haar producten en diensten helpt ista direct het energieverbruik in gebouwen aanzienlijk te reduceren. Hiermee levert ista dus een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het klimaat, het besparen van energie en het verlagen van de CO2-uitstoot. Ook bij de productie van meetapparatuur, op kantoor of op zakenreis probeert ista haar energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast zijn de werknemers steeds vaker betrokken bij projecten die de groene boodschap verspreiden en het milieu helpen verbeteren. 

Focus op werknemers

'We zouden nooit zover zijn gekomen zonder de inzet en betrokkenheid van onze medewerkers,' zegt Walter Schmidt. 'Ons Social Responsibility Report is daarom gefocust op hen.' Het verslag toont onder meer artikelen en interviews over welke invulling werknemers geven aan duurzaamheid in hun dagelijks leven en welke projecten werden uitgevoerd op verschillende ista locaties.

Meer informatie: www.istanederland.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

 • ista publiceert Sustainability Report

  energie

  ista heeft als eerste bedrijf in de sub-metering branche een Sustainability Report gepubliceerd.

 • ista installeert 1 miljoenste radiometer!

  energie

  Verbruiksafhankelijk afrekenen en verdelen energiekosten met radiografische meters ista.

 • Minder energiekosten?

  energie

  Er zijn allerlei slimme digitale oplossingen die uw woongenot verhogen. Maar wist u dat u met behulp van de nieuwste techniek ook moeiteloos aardig kunt besparen op de energie- en gasrekening?

 • Kraanwater

  energie

  Schoon drinkwater. Om mee te douchen, op te drinken, het toilet mee door te spoelen, kleding in te wassen... Begane grond, de tiende verdieping, het maakt niet uit, we draaien de kraan open en er is water. Maar waar komt dat eigenlijk vandaan?

 • Bifipro┬«-installatie

  sanitair

  Holland Water stelt naleving toekomstige eisen Biocoden-wetgeving veilig

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam