ista publiceert tweede duurzaamheidsrapport

Transparantie ista bevestigd door Global Reporting Initiatief.

Gepubliceerd: 15 november 2012

ista, de dienstverlener en wereldwijd marktleider op het gebied van verbruiksafhankelijk afrekenen van energie en water, toont in haar nieuwe sustainability report de successen van het hele bedrijf en betrokkenheid met de samenleving, het milieu en haar medewerkers. Het bedrijf is continu bezig haar activiteiten te optimaliseren. ista neemt daarom de rol op zich van voorloper in communicatie op het gebied van duurzaamheid. De beloning voor ista's betrokkenheid: Het internationaal erkende Global Reporting Initiative (GRI) heeft het verslag gecontroleerd en het Advanced Application Level B+ toegekend.

Één van de kerncompetenties van ista is het wereldwijd verbruiksafhankelijk afrekenen van energie en water in gebouwen en het transparant maken ervan. Het is daarom een logisch gevolg dat het bedrijf ook verslag uitbrengt over haar eigen successen bij de uitvoering van haar bedrijfsbrede strategie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Of het nu gaat om 1.000 nieuwe bomen die in Polen zijn geplant, de 4,3 miljoen vellen papier die het bedrijf heeft bespaard of de 700 kinderen in een zorgcentrum kinderen in Bulgarije die, dankzij ista, nu weten hoe zij het milieu kunnen beschermen - elk van deze activiteiten staat voor een kleine of grote stap op weg naar een duurzame onderneming. 

GRI bevestigt toepassing niveau B +

'We hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid,' aldus CEO Walter Schmidt. 'Uit de bevestiging van Advanced Application Level B+ door het Global Reporting Initiative blijkt dat onze activiteiten ook meetbaar succesvol zijn.'

In haar strategie voor duurzame ontwikkeling, richt ista zich op de bescherming van het milieu en milieueducatie. Met haar producten en diensten helpt ista direct het energieverbruik in gebouwen aanzienlijk te reduceren. Hiermee levert ista dus een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het klimaat, het besparen van energie en het verlagen van de CO2-uitstoot. Ook bij de productie van meetapparatuur, op kantoor of op zakenreis probeert ista haar energieverbruik zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast zijn de werknemers steeds vaker betrokken bij projecten die de groene boodschap verspreiden en het milieu helpen verbeteren. 

Focus op werknemers

'We zouden nooit zover zijn gekomen zonder de inzet en betrokkenheid van onze medewerkers,' zegt Walter Schmidt. 'Ons Social Responsibility Report is daarom gefocust op hen.' Het verslag toont onder meer artikelen en interviews over welke invulling werknemers geven aan duurzaamheid in hun dagelijks leven en welke projecten werden uitgevoerd op verschillende ista locaties.

Meer informatie: www.istanederland.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.