Kiwa berekent hoge score rendement Jaga Low-H2O

Kiwa Technology heeft de energiebesparing van de Low-H2O warmtewisselaar van Jaga in de Tempo radiator berekend.

Gepubliceerd: 13 februari 2014

Het rendement is flink hoger dan de standaard forfaitaire waarde van afgiftesystemen uit de energieprestatienorm (NEN 7120). Zelfs blijken de Low-H2O radiatoren beter te scoren dan wat de norm nu kan berekenen. Vertaald in energiebesparing verlaagt het EPG-resultaat voor een gemiddelde woning met 0,03 tot 0,04 en kan dat tot 2000 MJ minder energiegebruik opleveren.

Jaga Low-H2O presteert beter dan een standaard radiator, zowel op hogere watertemperaturen (> 50 °C gemiddeld) als op lagere watertemperaturen (< 50 °C gemiddeld). Het systeem scoort nu op alle fronten 1,00. Uit de testen van Kiwa blijkt dat de Low-H2O radiatoren zelfs beter scoren dan wat de norm nu kan berekenen.

Jaga loopt voor op de norm

De standaard forfaitaire waarde voor het rendement van afgiftesystemen is bepaald op maximum 1,00. Door dit plafond kan de verhoging van het rendement van de Low-H2O warmtewisselaar in de Tempo omkasting echter niet volledig worden benut in de EPG-berekeningen. Volgens de huidige berekeningsmethodiek scoort de Low-H2O warmtewisselaar in de Tempo radiator hoger dan 1,00. De EPG-normcommissie bestudeert op dit moment de mogelijke aanpassingen aan de norm NEN 7120, zodat de passage vanuit het Bouwbesluit gewaarborgd kan worden. Deze passage zegt dat innovatieve systemen niet mogen worden benadeeld in de berekeningsmethodiek volgens het beginsel van gelijkwaardigheid.

Voor de EPG-berekening betekent dit resultaat voor een gemiddelde woning een reductie van 0,03 tot 0,04. De besparing op het totale karakteristieke energieverbruik in een woning beloopt bij deze cijfers tot 2000 MJ.

Tempo LT-radiator

De simulaties en testen van Kiwa bewijzen dat de Jaga Low-H2O radiatoren energiezuinig zijn, zoals het bedrijf via internationale testen al jarenlang claimt. Tempo is een energiezuinige LT-radiator, een klassieker onder de wandradiatoren. Tempo is snel, licht, accuraat en uitstekend regelbaar. Een ideale oplossing voor een LTV-installatie (laag temperatuurverwarming).

Jaga Konvektco

Jaga Konvektco is als Nederlandse importeur verantwoordelijk voor de verkoop van ongeveer twintig procent van de totale productie van Jaga. Met ruim 25 medewerkers adviseert en begeleidt Jaga Konvektco klanten bij de juiste keuze in de brede verwarmings-, koelings-, en ventilatieoplossingen. Een goed binnenklimaat, gebruikersgemak en comfort staan hierbij voorop.

Kijk voor meer informatie op www.jaga.nl.

Publicatiedatum: 13 februari 2014

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.