..........
shadow_fix

Op zoek naar een stijlvolle radiator voor je appartement?

Radiatoren zijn in vele stijlen en soorten verkrijgbaar. Je vindt er dus altijd wel eentje die past jouw interieurstijl.

Na jarenlang succes staat de radiator nog steeds volop in the picture. Of het nu gaat om de eenplaats paneelradiator, de tweeplaats paneelradiator en de ledenradiator, allen verwarmen onze woningen al jaren naar volle tevredenheid. Ledenradiatoren zijn herkenbaar aan de verticale kolommen die onderling met elkaar verbonden zijn. Dit type, dat vroeger in gietijzer werd uitgevoerd, geniet weer meer belangstelling van designer en consument. Met als belangrijk verschil dat de ledenradiator tegenwoordig niet van gietijzer, maar van staal wordt gemaakt. Eenplaats paneelradiatoren zijn te herkennen aan een vlak of enigszins geribbeld oppervlak. Ze worden daarom ook wel 'plaatradiatoren' genoemd. Wordt het water spiraalsgewijs tussen twee van die platen doorgevoerd, dan is er sprake van tweeplaats paneelradiatoren.

Design van de radiator

Behalve de vormgeving van een radiator speelt ook de functionaliteit een belangrijke rol. Bedenk eerst goed waar het warmte-element moet komen te hangen voordat je een keuze maakt. De radiator voor in de badkamer is veelal voorzien van een makkelijke inschuif of handdoekhanger voor je badhanddoeken. Dit geldt eveneens voor de keuken met alle natte theedoeken en vochtige handdoeken. Op deze plekken in het huis moet de radiator vooral functioneel zijn. De woonkamer is een ander verhaal. Daar dient de radiator niet alleen als afgifte van warmte, ook het design dient te kloppen met het interieur waarin hij hangt. De radiator kan zelfs dienen als ware eyecatcher in de woonkamer. Een elegante warmtebron met een hartverwarmend karakter, wie wil dat nou niet?

Formaat radiator

Het formaat van de radiator is niet meer bepalend voor de hoeveelheid warmte die de bron afgeeft. Zo zijn er speciale mini-radiatoren op de markt verkrijgbaar. Met deze mini's is het tijdperk van compacte kracht, comfort, zuinigheid en ecologie aangebroken: superkrachtige radiatoren met minimale afmetingen. Dankzij een speciaal ontwikkelde technologie is een nieuwe generatie intelligente radiatoren geboren. Deze radiatoren denken voor zichzelf en spelen autonoom in op de omstandigheden. Wil je dus liever dat je radiator uit het zicht is? Dan is dit waarschijnlijk de oplossing.

Meer voorbeelden zien? Bekijk hier een radiator van Cvkoopjes.nl.

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam