Lagere rekening, sneller klimaatneutraal dankzij hulp energiebedrijf

Klanten van 100% groene energieleverancier Greenchoice worden vanaf nu actief geholpen bij het terugdringen van hun energieverbruik en -kosten.

Gepubliceerd: 23 juni 2010

Greenchoice werkt daarvoor samen met energiebesparingbedrijf KiesGroenLicht (www.kiesgroenlicht.nl). KiesGroenLicht werkt met een vijfstappenplan dat klanten helpt snel en meetbaar energie te besparen. Tot nu toe blijken de obstakels voor particulieren, bedrijven en instellingen om dit op eigen kracht te doen te groot. Door een gestructureerde aanpak en slimme financiering in samenwerking met een bank, verlagen de partners de drempel voor energiebesparingsprojecten. Een van de doelen van de samenwerking is om zo snel mogelijk verschillende gemeenten klimaatneutraal te krijgen.

Jurjen Algra van Greenchoice licht de samenwerking toe: 'Besparen is goed voor de afnemers van onze groene energie. Hun energiekosten nemen af. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu, omdat de CO2-uitstoot vermindert. Wij willen samen zo snel mogelijk grote groepen energieverbruikers klimaatneutraal krijgen'.

De ruim 250.000 klanten van Greenchoice krijgen van KiesGroenLicht advies om nog zuiniger met gas en elektra om te gaan. Het bedrijf uit Breda ontwikkelde daarvoor een vijf stappenplan gebaseerd op concrete hulp bij opzet, financiering, uitvoering en het zichtbaar maken van het besparingseffect. Het eerste project dat deze maand van start gaat, is het breed aanbieden van een zonneboilersysteem van het Nederlandse merk HR Solar. KiesGroenLicht organiseert de totale installering van het systeem en vraagt de nodige subsidies aan.

Over Greenchoice

Het energiebedrijf Greenchoice werd in 2001 opgericht en heeft inmiddels meer dan 250.000 klanten waaronder ook grote bedrijven en instellingen zoals de gemeente Rotterdam. De bedrijfsstrategie is wezenlijk anders dan die van de concurrenten. Het in Rotterdam gevestigde energiebedrijf levert namelijk alleen 100 procent groene elektriciteit en gas met de beste service en ook nog eens tegen de scherpste tarieven. Zowel Consumentenbond als Vereniging Eigen Huis vonden Greenchoice dit jaar het voordeligste energiebedrijf met het hoogste aantal tevreden klanten. Meer informatie: www.greenchoice.nl.

Over KiesGroenLicht

KiesGroenLicht realiseert energiebesparingen in woningen van particulieren. Het bedrijf gaat hierbij uit van de besparingsambitie van de klant en maakt een plan met maatregelen om deze ambitie ook werkelijk te realiseren. KiesGroenLicht installeert vervolgens de maatregelen tegen een vast afgesproken prijs. Subsidies worden aangevraagd en de gerealiseerde besparing kan inzichtelijk gemaakt worden. KiesGroenlicht ontwikkelde hiervoor een eigen energiebesparingsmonitor onder de naam Marvin. De monitor is verbonden met de elektriciteits- en gasmeter en toont in één oogopslag het energieverbruik en de besparing. Tijdens de BouwRai 2010 eerder dit jaar won KiesGroenLicht hiermee de Building Holland Awards.

Publicatiedatum: 23 juni 2010

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.