Gerelateerde suggesties:

Metaglas achterzetraam: fikse energiebesparing

20 september 2012
Verlaag het energieverbruik van een monumentaal pand door plaatsing van Metaglas achterzetramen
LEES VERDER

Wonen en werken in historische en monumentale panden is uniek. In de herfst en winter kan plezier echter behoorlijk verstoord worden door koudeval, tocht en slechte warmte- en geluidsisolatie van de oorspronkelijke enkelglas ramen. Deze ramen mogen meestal, in verband met het gevel-aanzicht, niet verwijderd worden. Metaglas biedt hier de oplossing voor; achterzetramen. Hiermee worden alle tocht- en isolatieproblemen in één keer opgelost en daarnaast worden een aangenaam binnenklimaat en een daling van het energieverbruik gerealiseerd.

Metaglas achterzetramen worden aan de binnenzijde van het bestaande raam geplaatst. Hiermee is het tochtprobleem, dat ontstaat door het enkel glas en kieren in de bestaande kozijnen, volledig opgelost. Dankzij de spouw tussen het originele raam en het achterzetraam verbetert de warmte-isolatie van de ruimte, waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat en het energieverbruik daalt. Bovendien bieden de achterzetramen uitstekende geluidsisolatie.

Metaglas achterzetramen vallen nauwelijks op, waardoor de karakteristieke details zichtbaar blijven. Om de ramen zo transparant mogelijk te houden, worden de scharnieren rechtstreeks aan het glas bevestigd. Wanneer de bestaande situatie dit niet toelaat, wordt een uiterst slank profiel toegepast. Ook de geïsoleerde, inbraakwerende en brandvertragende varianten van de achterzetramen zijn slank geprofileerd. Grote oppervlakten, hoeken en gebogen vormen kunnen op maat worden gemaakt. De ramen worden zo bevestigd dat het originele raam goed bereikbaar blijft voor reiniging en ventilatie.

Meer informatie: www.metaglas.nl

Publicatiedatum: 21 september 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Zonnepaneel-advies
Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.