Nu bliksemsnel inzicht in uw energieverbruik

Automatiseringsbedrijf CimPro presenteert de MetriBox™ . De MetriBox™ is een plug and play, modulair concept dat snel geïnstalleerd kan worden en nauwkeurig inzicht geeft in de energieverbruiken van grote stroomverbruikers.

Gepubliceerd: 15 maart 2010

De MetriBox™ bestaat uit 2 draadloze elektriciteitsmeters die uiterst eenvoudig aan te brengen zijn. Gewoon om een bestaande kabel plaatsen is voldoende. De gegevens worden opgevangen door de ingebouwde TBOX datalogger die meer dan 100.000 waardes kan registeren. De gegevens kunnen online worden doorgestuurd via het bestaande Ethernet of achteraf bekeken worden op PC of laptop. Er is ook een MetriBox versie met gprs verkrijgbaar.

Modulair concept

De MetriBox™ is een compact en mobiel apparaat voor het registeren van energiestromen. Het apparaat is kant en klaar en bestaat uit 2 delen. Eén box met daarin 2 draadloze 3 fase elektriciteitsmeters tot 100A, een router en een Modbus gateway. Voor het installeren van de draadloze elektriciteitsmeters hoeft men de stroomkabels niet los te maken. De meters zijn immers uitgerust met stroomklemmen die geopend en zo eenvoudig rond de verbruikers vastgemaakt kunnen worden. De energiemeters worden op de bestaande installatie gebouwd en gegevens worden draadloos doorgestuurd naar de TBOX datalogger met ingebouwde flash-kaart en software voor het uitlezen van de datalogger. Deze is ingebouwd in een kleine compacte flightcase en registreert spanning, stroom, kWh, frequentie en de arbeidsfactor.

TBOX datalogger

In een TBOX kunnen méér dan 100.000 waardes worden gelogd met tijd- en datumstempel. De TBOX datalogger is uitgerust met een Ethernet interface. Wanneer deze met het Ethernet van de klant wordt verbonden , kunnen de gelogde gegevens worden verstuurd op basis van e-mails. Deze e-mails worden door het meegeleverde pakket TVIEW ontvangen, waarna de gelogde gegevens meteen in de historische database worden geregistreerd.De gelogde gegevens kunnen worden geëxporteerd naar elke ODBC compliant database zoals Access MS SQL Server , Oracle enz. Of men leest de in TBOX gelogde waardes in TVIEW in om ze achteraf te kunnen bekijken. Deze gegevens zijn ook meteen beschikbaar als een webserver, zodat de grafieken meteen kunnen worden geanalyseerd in een browser op het netwerk of op het internet. Hiervoor hoeven geen licentie kosten te worden betaald. Bovendien is het aantal cliënts onbeperkt.

CimPro BV

CimPro BV is leverancier van open besturingssystemen. Het gaat hierbij om systemen die opgebouwd zijn uit goed integreerbare standaardproducten die op industriële standaarden zijn gebaseerd. Een toenemend aantal leveranciers van industriële besturingssystemen conformeert zich aan deze standaarden. Hierdoor zijn steeds meer producten van verschillende fabrikanten onderling uitwisselbaar. CimPro BV levert hard- en software, consultancy, opleidingen, technische ondersteuning en aftersales. Voor de markt van industriële besturingen biedt het bedrijf totaaloplossingen gebaseerd op TBOX open telemetrie en open beheerssystemen gebaseerd op ControlMaestro, het Alert alarmbeheerssysteem en het gebruiksvriendelijke rapportagepakket Dream Report. Voor de realisatie van projecten werkt het bedrijf samen met verschillende door CimPro BV gekwalificeerde integratoren. Tot haar klantenkring behoren gerenommeerde bedrijven waaronder Waternet Amsterdam, Waterschap Reest en Wieden, Waterschap Hunze & AaÂ’s, Gemeente Echt en het waterleidingbedrijf Evides.

Voor meer informatie: www.cimpro.com.

Publicatiedatum: 15 maart 2010

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.