Gerelateerde suggesties:

Philips site asimpleswitch helpt consumenten energie te besparen

01 december 2009
Philips lanceert vandaag www.asimpleswitch.nl waarop consumenten en bedrijven zien hoe ze efficiënter met energie om kunnen gaan.
LEES VERDER

Het doel is iedereen energie te laten besparen, een bijdrage te leveren aan een lagere CO2-uitstoot en van 'energiekleur' te veranderen.

Op veel terreinen kan energie worden bezuinigd en de site geeft voorbeelden die direct kunnen worden toegepast. Dat kan door te kiezen voor een energiezuinige TV, precies de benodigde hoeveelheid water aan de kook te brengen of gloeilampen te vervangen door energie-efficiënte lampen. Zo zijn bijvoorbeeld de nieuwe ledlampen van Philips zéér energiezuinig (80% besparing) met een levensduur van 45.000 uur. Al deze aanpassingen dragen bij aan het verlagen van energieverbruik en dus van CO2-uitstoot. 'Op onze site zien bezoekers dat dankzij het gebruik van bestaande technologie, nieuwe producten mogelijk zijn die een uitstekend alternatief vormen om energie en geld te besparen.', aldus Harry Hendriks, directievoorzitter van Philips Benelux. Op de website kunnen gebruikers in ongeveer vijf minuten hun huidige energieverbruik voorzien van een 'energiekleur', afgestemd op de kleuren van het Europese energielabel en zien welke besparingen ze relatief eenvoudig kunnen boeken. 

Asimpleswitch, ook op Facebook

Naast de site zelf brengt Philips ook een Facebook applicatie uit waarmee vrienden elkaar kunnen vertellen hoe mileuvriendelijk ze denken te zijn. Deze applicatie is te vinden op apps.facebook.com/asx-rateyourfriends/.

Philips, leiderschap in groen

De noodzaak om de CO2-uitstoot drastisch te verlagen zal de komende jaren een steeds nadrukkelijker vraagstuk worden om onze aarde te behouden voor toekomstige generaties. Omdat nu al bijna de helft van de wereldbevolking in steden of stedelijke gebieden woont (meer dan 3 van 6,7 miljard mensen) wil Philips helpen steden in het jaar 2020, 40% energiezuiniger te maken. Het omschakelen naar energiezuinige steden is de mondiale uitdaging waarmee nu kan worden begonnen omdat onder andere Philips hiervoor een aantal concrete oplossingen biedt. Daarnaast verbindt Philips zich onvoorwaardelijk aan het halen van de Eco-Vision-doelstellingen in 2012 om substantieel energie te besparen op eigen activiteiten. Meer informatie: www.philips.com.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Lichtadvies
Benieuwd hoeveel u in uw gebouw kunt besparen op verlichting?