Ventilatie-experts zorgen samen voor VLA Ventilatiekeur

De VLA introduceert vandaag het VLA Ventilatiekeur: de nieuwe norm voor het onderhoud van ventilatiesystemen.

Gepubliceerd: 11 november 2013

Woningeigenaren, zoals woningcorporaties- beheerders krijgen hiermee zekerheid over de kwaliteit van het binnenmilieu van de woning. Het Keurmerk wordt tijdens de algemene ledenvergadering van de VLA (Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten) gelanceerd in het Dordrechtse Villa Augustus.

Bescherming woning en bewoner
Ventilatiesystemen die het VLA Keurmerk dragen, geven bewoners en beheerders zekerheid over het binnenmilieu van hun woning. Het Keurmerk bewijst dat vervuilde lucht goed wordt gefilterd, de luchtstroom perfect is afgesteld en het energiegebruik en geluid aan de eisen voldoen. Dit is geruststellend, immers de woning loopt minder kans op houtrot en schimmel en de gebruikers van de ruimte zelf weten dat ze in een goede geventileerde woning verblijven.

Gerichte checklist
De ISSO 63 norm schreef al voor dat ventilatiesystemen regelmatig aandacht moesten krijgen. Het VLA Ventilatiekeur houdt ook rekening met externe factoren, die zorgen voor snellere of juist meer langzame vervuiling. De VLA gebruikte deze kennis om een concrete checklist op te stellen, die de schoonmaakfrequentie beter bepaalt. Het effect is dat men steeds op het juiste moment controleert, reinigt of vervangt.

Onmisbare norm, net als bij de CV ketel
De VLA verwacht dat woningeigenaren en -beheerders en bewoners het VLA Ventilatiekeur goed ontvangen. Met de toename aan allergieën, discussies over CO2 uitstoot en microbiologische processen, is men zich steeds bewuster van het effect van luchtkwaliteit. Bovendien is men al gewend aan controles van bijvoorbeeld de CV-ketel. De VLA Ventilatiekeur zorgt voor een onmisbare norm ten aanzien van het functioneren van het ventilatiesysteem in relatie tot het binnenmilieu.

Interesse?
Woningeigenaren en -beheerders die belangstelling hebben voor het Ventilatiekeur kunnen bij de VLA terecht voor meer informatie.

Meer informatie: www.vla.nu

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.