..........
shadow_fix

Ventilatie-experts zorgen samen voor VLA Ventilatiekeur

De VLA introduceert vandaag het VLA Ventilatiekeur: de nieuwe norm voor het onderhoud van ventilatiesystemen.

Woningeigenaren, zoals woningcorporaties- beheerders krijgen hiermee zekerheid over de kwaliteit van het binnenmilieu van de woning. Het Keurmerk wordt tijdens de algemene ledenvergadering van de VLA (Vereniging Leveranciers Luchttechnische Apparaten) gelanceerd in het Dordrechtse Villa Augustus.

Bescherming woning en bewoner
Ventilatiesystemen die het VLA Keurmerk dragen, geven bewoners en beheerders zekerheid over het binnenmilieu van hun woning. Het Keurmerk bewijst dat vervuilde lucht goed wordt gefilterd, de luchtstroom perfect is afgesteld en het energiegebruik en geluid aan de eisen voldoen. Dit is geruststellend, immers de woning loopt minder kans op houtrot en schimmel en de gebruikers van de ruimte zelf weten dat ze in een goede geventileerde woning verblijven.

Gerichte checklist
De ISSO 63 norm schreef al voor dat ventilatiesystemen regelmatig aandacht moesten krijgen. Het VLA Ventilatiekeur houdt ook rekening met externe factoren, die zorgen voor snellere of juist meer langzame vervuiling. De VLA gebruikte deze kennis om een concrete checklist op te stellen, die de schoonmaakfrequentie beter bepaalt. Het effect is dat men steeds op het juiste moment controleert, reinigt of vervangt.

Onmisbare norm, net als bij de CV ketel
De VLA verwacht dat woningeigenaren en -beheerders en bewoners het VLA Ventilatiekeur goed ontvangen. Met de toename aan allergieën, discussies over CO2 uitstoot en microbiologische processen, is men zich steeds bewuster van het effect van luchtkwaliteit. Bovendien is men al gewend aan controles van bijvoorbeeld de CV-ketel. De VLA Ventilatiekeur zorgt voor een onmisbare norm ten aanzien van het functioneren van het ventilatiesysteem in relatie tot het binnenmilieu.

Interesse?
Woningeigenaren en -beheerders die belangstelling hebben voor het Ventilatiekeur kunnen bij de VLA terecht voor meer informatie.

Meer informatie: www.vla.nu

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

uw vakman

Vraag bij onderstaande bedrijven informatie aan

Verstuurd!
top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam