Vereniging leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA)

De VLA is opgericht begin van de jaren '80 en is sindsdien uitgegroeid tot een organisatie die op effectieve wijze de belangen behartigt voor de totale ventilatie sector.

Gepubliceerd: 10 oktober 2013

De VLA onderhoudt een continue dialoog met o.a. de overheid, normorganisaties, onderzoeks- en onderwijsinstituten en partners in het bouwproces.
De VLA vertegenwoordigt fabrikanten, leveranciers en dienstverleners op het gebied van luchttechnische producten die actief zijn op de Nederlandse markt.
In de brancheorganisatie voor luchttechnische apparaten zijn circa 60 bedrijven verenigd.
Alle lidbedrijven van de VLA bieden hun klanten een groot aanbod van service. Zij fabriceren en leveren niet alleen luchttechnische apparaten van topkwaliteit, maar beschikken ook over kennis op het gebied van design en het implementeren van de installatie.

De VLA informeert leden over de nieuwste ontwikkelingen en wetgeving binnen de sector. Ook wordt er vanuit de branchevereniging aan de leden de mogelijkheid geboden om onderling kennis uit te wisselen. Tevens houden wij ons bezig met het verstrekken van het belang van een gezond binnenklimaat.

Voor herkenning binnen en buiten de branche zijn deze bedrijven georganiseerd in 9 verschillende kringen en 3 sectoren. Deze kringen houden zich bezig met gevarieerde producten en diensten op het gebied van luchttechniek. De sector (Wonen, Utiliteit en Industrie) zijn overkoepelende organen waar leden die in een bepaald marktsegment actief in verenigd zijn.

Kringen binnen de VLA:

HR Balansventilatie
Luchtbehandelingskasten (LBK)
Luchtfilters (LF)
Luchtgordijnen (LG)
Luchtverdeelsystemen (LVS)
Natuvent
Ronde Luchtkanalen Fabrikanten (RLF)
Nederlands Verbond Reinigingsspecialisten Luchtbehandelingssystemen (NVRL)
Kring Binnenmilieu (KBA)

De VLA maakt ook deel uit van de Europese branchevereniging Eurovent. Deze organisatie houdt zich bezig met het standaardiseren van luchtbehandelingapparatuur. De VLA ziet veel waarde in het uitwisselen van kennis en de circulatie van goederen binnen Europa. Om deze reden participeren Leden van de VLA in werkgroepen van Eurovent.

Hieronder staan de missie en visie van de VLA:

Missie

De missie van onze vereniging is het bewust maken dat gezonde lucht/een gezond binnenmilieu de toekomst van onze maatschappij verzekert.
De leden van de VLA streven naar het realiseren van een optimale luchtkwaliteit in iedere woon- en werkomgeving binnen gebouwen.

Visie

Een optimale luchtkwaliteit wordt gecreëerd door een sterke samenwerkingsomgeving waarbinnen de leden zich richten op de volgende uitgangspunten:
Gezondheid staat centaal bij het kiezen van een geschikte oplossing voor een specifieke situatie. Dit betekent dat de leden kennis hebben van de meest recente wet- en regelgeving en producten en diensten leveren die daar aan voldoen. De Vereniging draagt door middel van een Manifest ook buiten haar leden bij aan kennisoverdracht en verbetering van een gezonder binnenklimaat.

Comfort wordt gemaximaliseerd door goed naar de gebruiker te luisteren en de best mogelijke product- en dienstverlening aan te bieden. Dit vraagt in veel situaties ook een positief kritische houding van onze leden, waardoor het bereiken van winstmaximalisatie voor betrokken partijen gerealiseerd wordt.

Veiligheid van producten en arbeidsomstandigheden resulteert in veilige situaties voor medewerkers van lidbedrijven en hun klanten. De Vereniging wisselt kennis uit in de technische commissie en voorziet haar leden en hun klanten van advies.

Kwaliteit wint altijd. De leden van de Vereniging staan voor een hoog kwaliteitsniveau. Op maat gemaakte oplossingen en veranderingen in de wet- en regelgeving, techniek, etc. vragen extra aandacht voor het behoud van kwaliteit. De Vereniging draagt bij aan het behoud van dit hoge kwaliteitsniveau.

Innovatie in design en technologie vraagt voor scholing van medewerkers, aanbieden van nieuwe producten en het aanpassen van productpakketten. Ook het opleiden van onze klanten op dit vlak mag niet ontbreken. De Vereniging ontwikkelt daar waar gewenst opleidingen.

Betrouwbaarheid nu en in de toekomst. Bijvoorbeeld voor de levering van componenten. Ook betrouwbaarheid als het gaat om garantie in minimale kosten voor onderhoud en renovatie. De Vereniging stimuleert de naleving van geschikte certificeringen van lidbedrijven.

Maatschappelijke betrokkenheid betekent rekening houden met de ontwikkelingen waar we dagelijks, maar vooral ook in de toekomst, mee worden geconfronteerd. Dit vraagt om het continu evalueren en daar waar wenselijk aanpassen van uitgangspunten. De Vereniging neemt een duidelijk standpunt in als het gaat om normen en waarden.

Meer informatie: www.vla.nu.

Klik hier voor een lijst van aangesloten bedrijven:
www.appartementeneigenaar.nl/vla.

 

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.