Met inbraakwerende rolluiken houd je schade en indringers buiten

Inbraakpreventie begint bij de deur

Gepubliceerd: 01 maart 2012

Het lijkt een trend te worden: Er duiken regelmatig nieuwe vindingen op die overvallers en inbrekers moeten afschrikken een pand te beroven. Of het nu gaat om high tech inpandige camera's, DNA-spray of recentelijk de mistgenerator: het is geen preventie!

Het kwaad is dan al geschied. Je probeert alleen de pakkans te vergroten of de indringer te verjagen. Materiëe, fysieke en emotionele schade voorkom je hiermee niet. En daarnaast passen overvallers en inbrekers hun methoden snel aan en loopt de techniek al gauw achter de feiten aan. Bouwkundige beveiliging moet daarom de eerste hindernis zijn. Inbraakpreventie begint bij de deur.

Het is duidelijk: Eigenlijk wil men helemaal niet dat de indringer het pand binnenkomt. De beste oplossing daarvoor is nog steeds het plaatsen van een beveiligingsrolluik (voorzien van een weerstandsklasse WK3-logo of (Borg) garantieverklaring) al dan niet voorzien van antiramzuilen. Daarmee voorkom je dat de inbreker binnendringt en voorkom je dus ook de materiële en emotionele schade die hij daarmee veroorzaakt. Voorkomen is beter dan genezen is een volkswijsheid die ook in dit geval de spijker op zijn kop slaat.

In feite praat je over twee verschillende aspecten van veiligheid: Die van preventie en die van ontstane noodsituatie. In beide gevallen geldt dat er andere maatregelen getroffen moeten worden. Natuurlijk helpt een sticker die vermeldt dat het pand beveiligd is met een mistgenerator of DNA-spray, maar het zal de overvaller er uiteindelijk niet van weerhouden toch binnen te dringen. Al dan niet ‘gewapend’ tegen dit soort middelen.

De meest effectieve beveiligingsinstallatie is een bouwkundige beveiliging (rolluik of rolhek) al dan niet gecombineerd met een elektronische meldinstallatie en camera’s en eventuele andere afschrikmethoden. Inbraakwerende rolluiken met WK-logo en garantieverklaring of Borgopleveringscertificaat voorkomen of vertragen het binnendringen van de afgeschermde ruimte en hebben een afschrikkende werking.

Romazo vindt het belangrijk dat de verschillende hierbij betrokken organisaties samenwerken om ondernemers zo goed en compleet mogelijk te adviseren. Preventieve en afschrikkende maatregelen moeten goed op elkaar zijn afgestemd. Daarom heeft de branchevereniging Romazo Rolluiken, namens de Koninklijke Metaalunie, zitting in het overlegorgaan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en heeft overleg met alle marktpartijen. Hierdoor speelt de gehele beveiligingsketen in op kwaliteitsverbetering van het totale beveiligingsconcept.

Meer informatie: www.romazo.nl.

Publicatiedatum: 29 februari 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Zonnepaneel-advies Zonnepaneel-advies

Er zijn diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen mogelijk te maken.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Juridisch, technisch en logistiek is het niet eenvoudig zonnepanelen te koppelen achter de meter van individuele appartement. Een gemeenschappelijke elektriciteitsmeter zorgen er echter weer voor dat het lastig is de zonnepanelen rendabel te exploiteren. Gelukkig zijn er diverse manieren om zonnepanelen op daken van appartementsgebouwen toch mogelijk te maken.

Waar bestaat het advies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Analyse van de mogelijkheden
Prijsvergelijking van de verschillende mogelijkheden

Gegevens

Zonnepaneel-advies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.