Metaglas levert stalen ramen voor ‘De Zeeland’ in Bergen op Zoom

Methermo® Classic ramen van Metaglas voor historische buitengevel 'De Zeeland'.

Gepubliceerd: 18 oktober 2012

Monumentale suikerfabriek 'De Zeeland' in Bergen op Zoom wordt gerenoveerd en aangevuld met nieuwbouw op het huidige terrein. Metaglas heeft opdracht gekregen voor het leveren van Methermo® Classic ramen voor de historische buitengevel. Deze nieuwe ramen blijven in stijl met de geschiedenis en zorgen ervoor dat karakteristieken van het oude pand bewaard blijven. Opdracht-gever Gebouw De Zeeland selecteerde Metaglas als toeleverancier voor de renovatie van de stalen ramen van het industriële erfgoed, mede vanwege de adviserende rol tijdens het voortraject.

De karakteristieke en imposante fabriek 'De Zeeland' is nu nog voorzien van de originele gietijzeren ramen. Metaglas levert ruim 110 nieuwe Methermo® Classic ramen voor de buitengevel. Door het slanke en schuin aflopende aluminium profiel ogen deze ramen als het originele staal, maar met de voordelen van aluminium. De nieuwe ramen worden volledig in stijl met de historie gemaakt. Hierdoor blijft de uitstraling van de karakteristieke fabriek ongewijzigd.

'De Zeeland' bestaat uit drie gebouwen. De geschakelde hallen van de voormalige fabriek huisvesten destijds verschillende onderdelen van het productieproces voor suiker en werd daarna ontmanteld en herbestemd ten behoeve van defensie voor de opslag van munitie. Bij de renovatie blijven de muren en de constructie van de gebouwen intact. De middelste hal wordt omgevormd tot een grand entree die de mensen de beide andere hallen inleidt. Ondanks dat het geheel van de middelste hal een glazen ombouwing krijgt, blijven ook hier de karakteristieken van het oude pand bewaard.

De opdrachtgever, Gebouw De Zeeland, heeft Architectenbureau Prent en Mies Architectuur de verantwoording gegeven om dit erfgoed te herbestemmen. Het project bestaat niet alleen uit herbestemming, maar wordt ook aangevuld met nieuwbouw op het terrein. In het ontwerp is ruimte gecreëerd voor 3400 m2 supermarkt, 15.000 m2 retail en 3000 m2 maatschappelijke functies en leisure.

Meer informatie: www.metaglas.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.