..........
shadow_fix

Metaglas levert stalen ramen voor ‘De Zeeland’ in Bergen op Zoom

Methermo® Classic ramen van Metaglas voor historische buitengevel 'De Zeeland'.

Monumentale suikerfabriek 'De Zeeland' in Bergen op Zoom wordt gerenoveerd en aangevuld met nieuwbouw op het huidige terrein. Metaglas heeft opdracht gekregen voor het leveren van Methermo® Classic ramen voor de historische buitengevel. Deze nieuwe ramen blijven in stijl met de geschiedenis en zorgen ervoor dat karakteristieken van het oude pand bewaard blijven. Opdracht-gever Gebouw De Zeeland selecteerde Metaglas als toeleverancier voor de renovatie van de stalen ramen van het industriële erfgoed, mede vanwege de adviserende rol tijdens het voortraject.

De karakteristieke en imposante fabriek 'De Zeeland' is nu nog voorzien van de originele gietijzeren ramen. Metaglas levert ruim 110 nieuwe Methermo® Classic ramen voor de buitengevel. Door het slanke en schuin aflopende aluminium profiel ogen deze ramen als het originele staal, maar met de voordelen van aluminium. De nieuwe ramen worden volledig in stijl met de historie gemaakt. Hierdoor blijft de uitstraling van de karakteristieke fabriek ongewijzigd.

'De Zeeland' bestaat uit drie gebouwen. De geschakelde hallen van de voormalige fabriek huisvesten destijds verschillende onderdelen van het productieproces voor suiker en werd daarna ontmanteld en herbestemd ten behoeve van defensie voor de opslag van munitie. Bij de renovatie blijven de muren en de constructie van de gebouwen intact. De middelste hal wordt omgevormd tot een grand entree die de mensen de beide andere hallen inleidt. Ondanks dat het geheel van de middelste hal een glazen ombouwing krijgt, blijven ook hier de karakteristieken van het oude pand bewaard.

De opdrachtgever, Gebouw De Zeeland, heeft Architectenbureau Prent en Mies Architectuur de verantwoording gegeven om dit erfgoed te herbestemmen. Het project bestaat niet alleen uit herbestemming, maar wordt ook aangevuld met nieuwbouw op het terrein. In het ontwerp is ruimte gecreëerd voor 3400 m2 supermarkt, 15.000 m2 retail en 3000 m2 maatschappelijke functies en leisure.

Meer informatie: www.metaglas.nl

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam