Vergane glorie herrijst bij Chocoladefabriek De Baronie in Alphen aan den Rijn

Esthetische gevels Lieftink Geveltechniek

Gepubliceerd: 01 oktober 2012

Het fabriekscomplex De Baronie is een begrip in Alphen aan den Rijn en omstreken. Ruim 50 jaar was dit bedrijf een grote werkgever waar vele honderden mensen werkten. Het ontwerp van het gebouw was zijn tijd ver vooruit. Transparantie en licht voor een prettig werkklimaat was een uitgangspunt bij het ontwerp. Na ruim 50 jaar werd het bedrijf verplaatst en kwam dit gebouw leeg te staan. Dit prachtige markante gebouw werd een industrieel monument. Er werd echter niet zomaar een nieuwe bestemming voor het gebouw gevonden. Na ruim 10 jaar leegstand raakte het gebouw in verval.

Green Real Estate uit Alphen heeft het gebouw een nieuwe bestemming gegeven. Het gebouw en het aanliggende terrein zijn herontwikkeld naar kantoorruimte, winkels en woningbouw. Ondanks de huidige economische situatie, durfde Green Real Estate het aan, om het complex een nieuwe functie te geven.

De oude stalen kozijnen moesten vervangen worden. Er was echter geen betaalbaar systeem voorhanden om deze kozijnen te vervangen met behoud van het slanke en transparante uiterlijk. In samenwerking met Green Real Estate, architectenbureau S2 uit Amsterdam, Kondor Wessels Amsterdam en Lieftink Geveltechniek uit Alphen zijn de esthetische uitgangspunten vastgesteld.

Lieftink Geveltechniek heeft met zijn systeemleverancier Schüco een oplossing ontwikkeld. Na een drietal profielopstellingen werd het juiste resultaat bereikt. Met deze proefopstellingen wist architect Frank Spoek de monumentencommissie te overtuigen van de esthetische kwaliteiten van de gemaakte oplossingen. Er kwam groen licht en inmiddels worden de eerste gevels gemonteerd.

Alphen krijgt er weer een mooi gebouwencomplex bij. Vergane glorie herrijst en iedereen kan trots zijn op het resultaat.

Opdrachtgever: GREEN Real Estate bv, Alphen aan den Rijn
Architect: S2 architecten Amsterdam BV
Gevelbouwer: Lieftink Geveltechniek, Alphen aan den Rijn
Systeemleverancier: Schüco Nederland, Mijdrecht
Beglazing: Koninklijke Saint Gobain Glass Nederland NV

Meer informatie: www.lieftink.nl.

Publicatiedatum: 02 oktober 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Kozijnadvies Kozijnadvies aanvragen

Profiteer met uw VvE nu ook van de uitgebreide subsidiemogelijkheden.

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Wat houdt het in?

Indien u kiest voor kunststof kozijnen bespaart u tevens veel geld op schilderonderhoud in de komende jaren waardoor in veel gevallen de terugverdientijd binnen de 10 jaar ligt terwijl de levensduur ruim boven de 20 jaar ligt! In veel gevallen zijn nieuwe kozijnen dan ook per saldo goedkoper dan uw huidige kozijnen laten zitten en ze onderhouden.

Waar bestaat het kozijnadvies uit?

Analyse van de huidige situatie
Analyse van de wensen (en haalbaarheid hiervan) van de VvE
Overzicht van de verwachte kosten
Overzicht van de verwachte terugverdientijd
Wat voor type kozijnen zitten er in uw pand?
Wat voor type glas zit er in uw pand?

Gegevens

Kozijnadvies
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.