Liftopsluitingen hoeven niet lang te duren

Opgesloten in de lift is op zijn minst heel vervelend maar kan zeker als het lang duurt ook gevaarlijk worden. Opgesloten passagiers proberen vaak zelf uit te breken. Dit veroorzaakt altijd hoge risico’s. Het kan ook anders.

Gepubliceerd: 19 december 2013

Liftenland.nl geeft trainingen aan bewoners of eigen personeel, zodat bij onverhoopte liftstoring snel hulp kan worden geboden door mensen die al ter plaatse zijn.

De trainingen worden geheel op maat aangeboden. U leert alleen datgene wat nodig is om veilig te handelen bij de eigen liften. Of u nu al wel ervaring heeft of nog helemaal niet, na een training bent u zeker van uzelf en weet u hoe te handelen. De trainer is zeer ervaren en weet ook hoe de kennis over te brengen op de cursisten.

De compacte training is helemaal op de praktijk gericht. We behandelen alleen het lifttype in uw woongebouw en bij u op locatie.

Geen overbodige theorie, de training wordt 100% afgestemd op de situatie ter plaatse. Een korte introductie in de techniek achter de lift voor zover deze nodig is voor een goed begrip maakt deel uit van de training. Maar als u al meer weet van liften en wellicht zelf al eens een bevrijdingsactie heeft uitgevoerd is er natuurlijk alle ruimte om verder op de techniek achter de drukknop in te gaan.

Uiteraard moeten bevrijdingsacties wel veilig verlopen daar wordt dan ook ruimschoots aandacht aan besteed. U leert hoe u de liftcabine door de schacht kan verplaatsen in geval van een storing of stroomuitval. We leren u ook waarom dit nodig is.

De handelingen worden door alle deelnemers zelf onder toezicht uitgevoerd zodat deze na de training ook in stressvolle situaties foutloos door henzelf kunnen worden gedaan.

Na de training weet u hoe de deuren van de lift op veilige wijze kunnen worden geopend en gesloten. Ook kent u de gevaren en risico's van verkeerde handelingen. Na de training begrijpt u de logica van de werkwijze en bent u in staat om veilig en snel mensen te kunnen bevrijden. De cursisten ontvangen na de training een certificaat dat twee jaar geldig is. Met een certificaat zijn zij aantoonbaar bevoegd om bevrijdingshandelingen uit te voeren en kan veel ergernis door lange opsluitingen voorkomen.

Alleen bij Liftenland is het mogelijk om de training met 1 of 2 personen op locatie te doen. Andere aanbieders gaan uit van een minimum aantal van 6 personen voor een training op locatie.

Zie liftenland.nl voor meer informatie.

Publicatiedatum: 19 december 2013.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.