Nieuw: toegangsbeheer parkeergarages verbeterd

Hörmann biedt een complete oplossing voor parkeergaragedeuren en hun besturing.

Gepubliceerd: 24 april 2009

Hörmann introduceert innovatieve oplossingen voor parkeergarages. De parkeergarage-ontvanger SGE en het programmeertoestel voor handzenders SGP vullen elkaar aan tot één complete, intelligente besturingsoplossing. Hörmann ontwikkelde het innovatieve beheersysteem zodat er geen interferentie meer is met andere zenders en zoekgeraakte handzenders direct kunnen worden vervangen.

Probleem oplossend

Met de ontvanger SGE voor parkeergarages en het programmeertoestel SGP is een intelligent beheersysteem voor meerdere handzenders mogelijk. Deze combinatie lost in één klap twee problemen op, die bij het gebruik van meerdere afstandsbedieningen voor één deur voorkomen. Vaak werken alle handzenders met hetzelfde radiosignaal. Bij verlies van één handzender moeten alle overige zenders opnieuw worden gecodeerd. Dit om de veiligheid van mens en voertuig in de parkeergarage te garanderen. Het tweede probleem is dat het radiosignaal van een handzender kan worden overgedragen op een andere. Met een oncontroleerbare uitbreiding van de gebruikerskring tot gevolg.

Eenvoudig beheren

Met de nieuwe Hörmann ontvanger SGE voor parkeergarages zijn handzenders gemakkelijk te beheren. Ze worden met individuele radiosignalen gecodeerd en met naam aan iedere bewoner toegewezen. Als iemand een handzender verliest, wordt alleen zijn radiosignaal gewist en de code van het vervangtoestel ingelezen. Speciale softwarekennis is hiervoor niet nodig.
Hierdoor valt de tijdrovende en dure herprogrammering van alle handzenders weg. En de beveiliging van de garage blijft gegarandeerd.

Direct op de pc

De ontvanger SGE wordt gecombineerd met het programmeertoestel SGP en met een gebruikersvriendelijk pc-programma. De radiosignalen van nieuwe handzenders kunnen op een gewone pc worden ingelezen en aan de gebruikers worden toegewezen. Het is mogelijk de handzender zo te configureren dat de gebruiker zijn signaal niet kan overdragen naar een ander toestel. De overdracht van de radiocodes van de pc naar de ontvanger aan de aandrijving, gebeurt via een geheugenkaart - vergelijkbaar met het wisselen van geheugenkaarten bij een digitale camera. Daardoor is voor eventuele wijzigingen niet langer een dure specialist nodig. De geheugenkaart kan eenvoudig door bijvoorbeeld de eigenaar/verhuurder worden ingevoerd. Deze kostenbesparende programmering van de ontvanger is voor dit soort toepassingen uniek.

Complete service

Hörmann biedt desgewenst een volledig pakket aan, bestaande uit een ontvanger, een aantal handzenders en een geheugenkaart die voorgeprogrammeerd is met de radiocodes. Bij de montage van een nieuwe garagedeur hoeven de handzendercodes niet meer te worden ingelezen. Alle meegeleverde handzenders zijn direct klaar voor gebruik.

Publicatiedatum: 24 april 2009.

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.