Parkeer voor de deur!

Op dit moment rijden er meer dan zeven miljoen auto's in Nederland. Hier komen dagelijks 200 auto's bij. Hierdoor neemt niet alleen de autodrukte toe, ook wordt het steeds lastiger om een parkeerplaats te vinden.

Gepubliceerd: 21 oktober 2013

Naast het fileprobleem is het tekort aan parkeerplaatsen de grootste ergernis van de automobilist. Op dit moment is het dan ook bij veel bouwprojecten de vraag hoe er voldoende parkeerruimte gecreëerd kan worden. Ook bij appartementencomplexen klinkt de roep om extra parkeergelegenheid steeds vaker. Veelgebruikte oplossingen voor het tekort aan parkeergelegenheid zijn mechanisch parkeersystemen of parkeerbeugels. Hierdoor is men in staat de ruimte die er is efficiënter te benutten en is er altijd de zekerheid van een parkeerplaats voor de deur.

Mechanische parkeersystemen

Mechanische parkeersystemen zijn onderverdeeld in twee categorieën, namelijk halfautomatische en volautomatische systemen. Bij de halfautomatische systemen parkeren gebruikers zélf in en uit, bijvoorbeeld op een parkeerlift, een parkeerplatform of een combiliftsysteem. De meeste halfautomatische parkeersystemen zijn door middel van een sleutel of keycard te bedienen. Het ophalen van de geparkeerde auto gebeurt in omgekeerde volgorde. Bij volautomatische systemen wordt geheel computergestuurd geparkeerd. De parkeerplaatsen zijn via een entreeruimte bereikbaar. Hier wordt het gewicht en de afmeting van de auto bepaald. De wagen verplaatst zich vervolgens automatisch naar een beschikbare plek. Mechanische parkeersystemen hebben als voordeel dat ze een hoog gebruikerscomfort hebben en goed beschermd zijn tegen inbraak en vandalisme. Bovendien is het parkeergemak erg groot, in- en uitparkeren gebeurt altijd in de rijrichting en er is volop ruimte voor in- en uitstappen. Daarnaast heeft de bewoner van het appartement een gegarandeerde parkeerplaats.

Parkeerbeugel

Een andere veelgebruikte oplossing voor het parkeerprobleem is de parkeerbeugel. De parkeerbeugel kan zowel op betonvloeren, asfalt als op straatwerk worden gemonteerd. Tegenwoordig zijn de meeste parkeerbeugels automatisch bedienbaar. Deze beugels zijn vanuit de auto te bedienen en hebben als voordeel dat u geen last meer hebt van bevroren sloten, slecht weer en afgebroken sloten. Automatische parkeerbeugels kunnen op verschillende manieren werken. Zo zijn er beugels die werken op een accu, hierbij is geen bekabeling nodig. Ook zijn er parkeerbeugels die bij daglicht automatisch geladen worden, waardoor ze continu van stroom zijn voorzien. Daarnaast bestaan er ook automatische beugels die bediend worden met een handzender. Door een gepatenteerd veermechaniek is er geen vaste stroomaansluiting, accu of zonnecel nodig. Uiteraard zijn er ook nog steeds handbediende parkeerbeugels leverbaar.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn dus verschillende mogelijkheden om parkeerproblemen bij appartementencomplexen aan te pakken. Het gebruik van een parkeersysteem heeft diverse voordelen. Zo wordt de waarde van een appartement mede bepaald door de beschikbaarheid van (vaste) parkeerplaatsen bij het complex. Daarnaast gaat bijvoorbeeld met een autolift het aantal plaatsen omhoog. Eindeloos rondrijden voor een parkeerplaats hoeft in elk geval niet meer!Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.