..........
shadow_fix

Triflex introduceert luminicerende markeringen in Nederland

Triflex BV, specialist in vloeibare kunststoffen, heeft een nieuwe productserie van luminicerende markeringen in Nederland gelanceerd.

De verven en koudplasten met lichtgevende pigmenten zijn bekend onder de naam Triflex NightLine. Bij de Duitse collega's van Triflex is het eerste project al een feit. Daar is eind 2012 een 2.800 lange metrotunnel in Hamburg voorzien van de luminicerende markeringen.

De Triflex NightLine producten zijn geschikt voor ondergrondse parkeergarages, trappenhuizen, tunnels en andere ruimtes waar bewegwijzering essentieel is. In het geval van brand, rookontwikkeling, of bij lichtuitval in donkere ruimtes, zijn de lichtgevende markeringen een effectieve manier om mensen in noodsituaties te begeleiden; de kortste weg uit de gevarenzone.

Opvallende vluchtwegen
De luminicerende pigmenten in de markeringen absorberen daglicht of kunstlicht. De aanwezige lichtbronnen zijn in de meeste gevallen voldoende om de pigmenten 'op te laden'. In het donker, geven de pigmenten een geel-groen licht. Dit natuurkundige effect duurt en duurt.

Metro Hamburg
Bij de realisatie van de nieuwe metrolijn U4 in Hamburg, was veiligheid de belangrijkste focus. In geval van calamiteiten, moeten passagiers de tunnel zo snel mogelijk kunnen verlaten. In de 2.800 meter lange tunnel is 1-componenten verf gebruikt om de vluchtwegen te markeren. Geschikt voor ruimtes met een lage mechanische belasting. De productenreeks Triflex NightLine kent ook 2-componenten koudplast en epoxy hars. Geschikt voor ruimtes die zwaarder worden belast.

Op de website www.triflex.nl is meer informatie te vinden over Triflex NightLine.

Publicatiedatum: 12 juni 2013

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

0 reacties

Laat hier uw reactie of review achter:


Aanbevolen

top
inloggen
Meld je aan voor een gratis account...
sluiten
Aanmelden met Facebook Aanmelden met Twitter
of meld je aan met je e-mailadres
Heb je al een account?
Inloggen
Inloggen met Facebook Inloggen met Twitter
of log in met je gebruikersnaam