Triflex introduceert luminicerende markeringen in Nederland

Triflex BV, specialist in vloeibare kunststoffen, heeft een nieuwe productserie van luminicerende markeringen in Nederland gelanceerd.

Gepubliceerd: 26 mei 2013

De verven en koudplasten met lichtgevende pigmenten zijn bekend onder de naam Triflex NightLine. Bij de Duitse collega's van Triflex is het eerste project al een feit. Daar is eind 2012 een 2.800 lange metrotunnel in Hamburg voorzien van de luminicerende markeringen.

De Triflex NightLine producten zijn geschikt voor ondergrondse parkeergarages, trappenhuizen, tunnels en andere ruimtes waar bewegwijzering essentieel is. In het geval van brand, rookontwikkeling, of bij lichtuitval in donkere ruimtes, zijn de lichtgevende markeringen een effectieve manier om mensen in noodsituaties te begeleiden; de kortste weg uit de gevarenzone.

Opvallende vluchtwegen
De luminicerende pigmenten in de markeringen absorberen daglicht of kunstlicht. De aanwezige lichtbronnen zijn in de meeste gevallen voldoende om de pigmenten 'op te laden'. In het donker, geven de pigmenten een geel-groen licht. Dit natuurkundige effect duurt en duurt.

Metro Hamburg
Bij de realisatie van de nieuwe metrolijn U4 in Hamburg, was veiligheid de belangrijkste focus. In geval van calamiteiten, moeten passagiers de tunnel zo snel mogelijk kunnen verlaten. In de 2.800 meter lange tunnel is 1-componenten verf gebruikt om de vluchtwegen te markeren. Geschikt voor ruimtes met een lage mechanische belasting. De productenreeks Triflex NightLine kent ook 2-componenten koudplast en epoxy hars. Geschikt voor ruimtes die zwaarder worden belast.

Op de website www.triflex.nl is meer informatie te vinden over Triflex NightLine.

Publicatiedatum: 12 juni 2013

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.