Harde aanpak legionella

De VROM-Inspectie gaat instellingen beboeten die te weinig doen om legionellabesmetting te bestrijden. Het gaat om boetes van duizenden euro’s. Dat heeft minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu vandaag aangekondigd in de Tweede Kamer.

Gepubliceerd: 19 oktober 2009

Het RIVM bracht onlangs een serie kritische rapporten uit over de naleving van de legionellavoorschriften. Hieruit bleek onder andere dat eigenaren van prioritaire instellingen zoals ziekenhuizen, sauna's en zwembaden de voorschriften onvoldoende naleven.

Minister Cramer is bezorgd over deze situatie en heeft een lik-op-stuk-beleid aangekondigd ingaand per 1 januari 2010 . Bij de nieuwe aanpak stelt de VROM-Inspectie een proces-verbaal op zodra blijkt dat een instelling geen risicoanalyse of beheersplan heeft of geen beheersmaatregelen uitvoert zoals het nemen van monsters.
Medio 2010 treedt de nieuwe Drinkwaterwet in werking. De Drinkwaterwet wordt dan ook opgenomen in de Wet economische delicten. Dit effent de weg voor nog hogere boetes bij niet-naleving van de legionellavoorschriften.

Publicatiedatum: 9 oktober 2009

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wilt u meer dan 3 items lezen?

Lees direct verder tot en met 10 items per maand met een gratis Basis-profiel.

Gratis aanmelden
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.