Hygiëneplan Duijvelaar Pompen biedt duidelijkheid over drinkwaterkwaliteit

Schoon of geïnfecteerd water, voor onze eigen gemoedsrust en ten behoeve van de zorgplicht Legionellapreventie zijn we als eigenaar van een woningcomplex graag op de hoogte van de kwaliteit van water in de collectieve leidingwaterinstallatie.

Gepubliceerd: 05 mei 2011

Duijvelaar Pompen kan u bijstaan bij de invulling van de zorgplicht en duidelijkheid geven over de kwaliteit van water door uitvoering van het Hygiëneplan.

Onderzoek, advies en oplossing
De basis van het Hygiënisch Onderhoudsplan is de jaarlijkse uitvoering van bacteriologisch onderzoek op Legionellabacteriën in drinkwaterinstallaties na de watermeter, om de situatie van het systeem in kaart te brengen. Aan de hand van de resultaten ontvangt u binnen 24 uur een uitgebreide rapportage met advies. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek worden er door Duijvelaar Pompen correctieve maatregelen genomen om de waterkwaliteit te herstellen.

Meer dan alleen correctieve oplossingen
Het is belangrijk dat bij constatering van een grote concentratie bacteriën direct gehandeld wordt. Duijvelaar Pompen zorgt voor een behandelplan voor desinfectie, maar zorgt er in de tussentijd ook voor dat de bewoners er weinig van merken. Legionellaveilige douchekoppen en een informatiebrief naar de bewoners zorgen ervoor dat er geen paniek uitbreekt en het normale leven gewoon door kan gaan.
Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom biedt Duijvelaar Pompen ook preventieve maatregelen. Een verslag van de kritische punten in het systeem die snel bacteriegroei kunnen veroorzaken, helpt u bij het beheer van de waterkwaliteit. Daarnaast worden er verschillende mogelijkheden geboden om preventief te desinfecteren.
Ervaren adviseurs geven graag een passend advies.

Publicatiedatum: 6 mei 2011
Meer informatie: www.dp.nl

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.