Sheraton Amsterdam Airport Hotel kiest voor BIFIPRO®

Hotel gaat voor absolute zekerheid. Sheraton Amsterdam Airport Hotel kiest voor BIFIPRO® met unieke sensor om Legionella in drinkwater te voorkomen.

Gepubliceerd: 17 april 2012

Hoewel het Sheraton Amsterdam Airport Hotel & Conference Center nog nauwelijks te maken heeft gehad met Legionella, heeft het hotel toch een bij Holland Watertechnology (HWT) geproduceerde BIFIPRO® aangeschaft. Het hotel, onderdeel van Starwood Hotel & Resorts, heeft hiertoe besloten omdat het al het mogelijke wil doen om de veiligheid van haar gasten en bezoekers te waarborgen.

'Met de aanschaf van de BIFIPRO®-apparatuur kiezen wij voor absolute zekerheid', zegt Patrick Zeeuw, Director of Technical Services van het Sheraton Amsterdam Airport Hotel. 'Wij nemen ook met de kwaliteit van ons drinkwater geen enkel risico en die benadering past volledig bij het niveau van dienstverlening dat wij nu en in de toekomst nastreven.' Het Sheraton is het enige hotel met directe toegang tot de aankomst- en vertrekhallen van Schiphol. Daarnaast heeft het de grootste meeting capaciteit van Schiphol en omgeving.

De BIFIPRO® is een in Nederland ontwikkeld product, dat inmiddels zijn weg heeft gevonden naar meer dan 130 hotels, verzorgingstehuizen, zwembaden, ziekenhuizen en gevangenissen. De apparatuur zorgt ervoor, dat een minimale hoeveelheid koper- en zilverionen aan het drinkwater wordt toegevoegd. Door deze combinatie van ionen wordt de biofilm uit een installatie geweerd en wordt Legionella voor eens en altijd voorkomen.

Om de BIFIPRO® optimaal te kunnen monitoren heeft het Sheraton Amsterdam Airport Hotel ook de zogeheten SILCO®SENSOR aangeschaft. Hiermee kunnen via een uitgekiend software programma de koper- en zilverconcentraties worden gevolgd, zonder dat daarvoor monsters naar een laboratorium hoeven te worden gebracht. Dat scheelt niet alleen veel (kostbare) tijd, maar met dit systeem kan de BIFIPRO® ook nog eens uiterst nauwkeurig worden ingesteld. De sensor is in Europees verband door onder andere Holland Watertechnology ontwikkeld. 'Dat hiermee op termijn het spoelen kan worden verminderd en de warmwatertemperatuur kan worden verlaagd, was doorslaggevend voor onze beslissing', zegt Patrick Zeeuw. 'Dit systeem past precies binnen het beleid dat Sheraton en Starwood voeren met betrekking tot duurzaamheid.'

'Het is voor ons, maar natuurlijk op de eerste plaats voor onze gasten, een enorme geruststelling, dat we ons absoluut geen zorgen meer hoeven te maken over eventuele Legionellabesmetting van het drinkwater', aldus Zeeuw. 'Ook op dit vlak bieden wij onze gasten uitsluitend het allerbeste.'

Meer informatie: www.hollandwatertechnology.com.

Publicatiedatum: 18 april 2012

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Kennisbank Gerelateerd
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.