Gerelateerde suggesties:

BIFIPRO® officieel goedgekeurd voor legionellabestrijding

15 maart 2010
BIFIPRO® van Holland Watertechnology (HWT) uit Driebergen is als eerste systeem in Nederland officieel goedgekeurd als methode om legionellabesmetting tegen te gaan.
LEES VERDER

Het Ctgb, College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden, heeft dit na langdurig en diepgaand wetenschappelijk onderzoek besloten.

Het gebruik van het in Nederland ontwikkelde BIFIPRO®-systeem garandeert dat watersystemen van bijvoorbeeld ziekenhuizen, hotels, gevangenissen en verzorgingstehuizen binnen enkele maanden biofilm- en legionellavrij zijn. De goedkeuring geldt ook voor de toepassing van het systeem bij koeltorens, die vaak een bron van legionellabesmetting zijn.

Holland Watertechnology kan verregaande garanties voor de werking van zijn aanpak geven, omdat op alle locaties waar tot nu toe BIFIPRO® is geplaatst en de beheersmaatregelen worden nageleefd, de legionella volledig is verdwenen. Hiermee is niet alleen het risico van besmettingen, ziektes of erger voorkomen, maar is ook een enorme last van de verantwoordelijke functionarissen weggenomen.

BIFIPRO® heeft zich inmiddels bewezen als een degelijk en effectief systeem. In de waterleidingbranche en bij de controlerende instanties (KIWA/ KWR, VROM) staan de apparatuur en de techniek dan ook als zeer betrouwbaar te boek. Bovendien is nu ook onomstotelijk aangetoond dat het systeem geen schadelijke uitwerking op de gezondheid van de mens en op het milieu heeft. Met de goedkeuring door het gezaghebbende Ctgb is de garantie die HWT de afgelopen twee jaar al gaf, nu ook wetenschappelijk onderbouwd.

Het BIFIPRO® systeem verdient zich meestal binnen een jaar terug door besparingen in de energiekosten, het tegengaan van waterverspilling en doordat minder mensuren aan legionellaproblematiek hoeven te worden besteed. BIFIPRO® levert zo een bijdrage aan het duurzaam opereren van de klant.

BIFIPRO® zorgt voor legionella- en biofilmvrij drink- en proceswater. Het systeem reageert op het waterverbruik in gebouwen of koeltorens. Het water loopt door het BIFIPRO® systeem, waarbij koper- en zilverionen gedoseerd vrijkomen. Doordat het systeem bij drinkwater direct achter de watermeter wordt geplaatst, komen de ionen ook in het warme water terecht. Deze ionen bestrijden de biofilm en de legionellabacterie die in het water voorkomen. BIFIPRO® zorgt zodoende voor een gegarandeerd legionella- en zorgenvrije locatie en heeft zich inmiddels bij ruim vijftig opdrachtgevers in Nederland bewezen.

De goedkeuring door het Ctgb is voor Holland Watertechnology van groot belang. 'Voor onszelf is het een bevestiging van wat we al wisten, maar voor onze klanten betekent deze rijksgoedkeuring een onafhankelijke garantie van de kwaliteit van ons product', zegt Leo de Zeeuw van HWT. 'Onze afnemers, de gebruikers dus, vormen het beste bewijs dat ons systeem echt werkt. Het besluit van het Ctgb is voor ons het startpunt om onze techniek verder toe te passen bij de vele organisaties en locaties die kampen met legionella en die bovendien willen besparen op kosten van menskracht, energie, water en chemicaliën.'

Meer informatie: www.hollandwatertechnology.com.

Publicatiedatum: 25 februari 2010

Guido van Loon - Appartement & Eigenaar

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!

Reacties

Uw vraag niet beantwoord?
Wij helpen u graag verder!