Waardoor is kerntrekken in opkomst?

De toename van het kerntrekken in Nederland wordt vaak verbonden met immigratie van nieuwe groepen naar de Nederlandse samenleving, die zulke nieuwe methoden met zich zouden meebrengen.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Waardoor is kerntrekken in opkomst?


De toename van het kerntrekken in Nederland wordt vaak verbonden met immigratie van nieuwe groepen naar de Nederlandse samenleving, die zulke nieuwe methoden met zich zouden meebrengen. Maar de populariteit van het kerntrekken is begonnen met de introductie van een nieuw stuk gereedschap voor slotenmakers: de kerntrekker. Het wordt ook wel een cilindertrekker genoemd omdat het gebruikt wordt om op simpele wijze de cilinder van het slot uit de deur te trekken waardoor de deur zonder verdere beschadiging open kan. In 2006 kwam de kerntrekker op de markt voor overheidsinstanties (politie, e.d.) en geregistreerde slotenmakers, maar het duurde niet lang voordat ook criminelen ze in handen kregen.

Kerntrekbeveiliging

In 2011 was de hoeveelheid woninginbraken waarbij gebruik werd gemaakt van kerntrekken zo drastisch toegenomen, dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) kerntrekbeveiliging op alle buitendeuren verplicht stelde voor nieuwbouwwoningen om aan het keurmerk te voldoen. In de praktijk betekent dit een cilinderslot of beslag met een SKG keurmerk van drie sterren, terwijl voorheen slechts een twee sterren slot vereist was. Na waarschuwingen van verschillende politiekorpsen gedurende 2013 over blijvende toename werd kerntrekbeveiliging versneld ingevoerd als PKVW-eis bij bestaande bouw. De introductie van de kerntrekker voor politie en slotenmakers zou het werk van slotenmakers en politie versimpeld moeten hebben, maar met kerntrekbeveiliging als de nieuwe norm is de kerntrekker ook voor hen een stuk minder nuttig.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.