Wat is kerntrekken?

Kerntrekken is momenteel een veel bezigde term als het aankomt op inbraakveiligheid en dat komt doordat het in de praktijk steeds vaker voorkomt en nu een van de meest gebruikte methoden is.

Geplaatst door: Veiligheids-sloten.nl

Wat is kerntrekken?


Kerntrekken is momenteel een veel bezigde term als het aankomt op inbraakveiligheid en dat komt doordat het in de praktijk steeds vaker voorkomt en nu een van de meest gebruikte methoden. Bij kerntrekken gebruiken inbrekers gereedschap vergelijkbaar met dat van slotenmakers, vaak zelfgemaakt maar net zo efficiënt. Een harde doorgaans stalen schroef wordt in de cilinder geschroefd waarna een zogeheten kerntrekker aan de schroef wordt geplaatst en druk uitgeoefend op de cilinder die hierdoor al snel afbreekt en samen met de schroef eruit gehaald kan worden kan worden. De deur is vervolgens met een bouwsleutel simpel te openen en het hele proces hoeft nog geen minuut te duren.

Kerntrekbeveiliging

De methode is vergelijkbaar met de zogenoemde ‘Bulgaarse methode’ waarbij de cilinder met een tang wordt afgebroken, maar is een stuk efficiënter en maakt minder geluid. Voor de Bulgaarse methode is ook een uitstekende cilinder nodig maar tegen kerntrekken zijn veel standaard sloten niet bestand.
Om te beveiligen tegen kerntrekken is dus een cilinder voorzien van kerntrekbeveiliging nodig, of moet er beslag met kerntrekbeveiliging over het cilinderslot geplaatst worden. Beide oplossingen vereisen een SKG-keurmerk van drie sterren. Het politiekeurmerk veilig wonen (PKVW) stelt dat een slot tegen kerntrekken beveiligd is als het een kracht van 15 kiloNewton(kN) kan weerstaan.

Bedrijvengids Geplaatst door
Veiligheids-sloten.nl

Veiligheids-sloten.nl

Schulpplein, 3087 NA  Rotterdam

Bedrijvengids Wilt u meer weten?

Vraag vrijblijvend informatie aan.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.