3x de gezamenlijke ruimte van het complex Kerstproof maken

Bent u eigenaar van een appartementencomplex of van een enkel appartement binnen een complex en wilt u de gezamenlijke ruimte decoreren voor de feestdagen?

Gepubliceerd: 04 augustus 2022

Dat is een uitstekend idee, want op die manier kunnen er veel meer bewoners genieten van de feestvreugde. Aangezien veel appartementeneigenaren geen tuin hebben om te verrijken met lampjes en sfeerverlichting, is het wel zo leuk om er een gezamenlijk ding van te maken. We geven graag wat tips voor de gezamenlijke ruimte.

Sfeervolle verlichting

Natuurlijk kunnen bewoners van appartementen verlichting ophangen in huis en wellicht bij het balkon als ze deze hebben, maar er gaat niets boven tuinverlichting. Is er bijvoorbeeld een gezamenlijk dakterras waar u helemaal los kunt gaan met Kerstverlichting of heeft u een gezamenlijke tuin of grasveld waar u iets kunt ondernemen? Hoe leuk is het als de bewoners thuiskomen van werk en de volledige buitenruimte verlicht is? De verlichting kan in bomen of over struiken geplaatst worden, maar bijvoorbeeld ook aan de leuningen in het trappenhuis. Wees een beetje creatief en probeer de andere bewoners te verrassen hiermee. Zo komt u niet alleen zelf nét iets blijer thuis na een lange dag, maar scoort u ook punten bij de andere bewoners.

Een grote Kerstboom

Als de appartementen in uw complex klein van formaat zijn, kunnen de bewoners ervoor kiezen om geen Kerstboom in huis te halen. Zeker als er al weinig ruimte is en er misschien ook geen plek is om de kunstboom op te bergen, ben je soms genoodzaakt om keuzes te maken. Dat betekent echter niet dat er in de gezamenlijke hal geen Kerstboom kan staan. Het hoeft geen uren te kosten om deze op te tuigen, want met enkel wat Kerstballen, wat verlichting en een mooie piek staat er al een fantastische boom. Op die manier kan iedereen genieten van een Kerstboom, ongeacht of ze hier zelf ruimte voor hebben.

Hang kransen op

Wilt u niet al te gek doen wat betreft de decoratie, maar vind u het ietwat sfeerloos om helemaal niets te doen? Hang dan bij elke deur een mooie Kerstkrans op. Dit kan bijvoorbeeld bij de hoofdingang, maar ook in de lift en in het trappenhuis. Zo draagt de versiering toch iets bij aan de feestelijke sfeer, maar heeft u er niet al te veel gedoe aan. Het opruimen ervan is ook een klein klusje, waardoor u het zichzelf extra makkelijk maakt. Kom maar op met de feestdagen!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.