Tips voor de inrichting van uw appartement

Bent u verhuisd naar een nieuw appartement? Dan kan het inrichten gaan beginnen! De inrichting van een woonruimte kan vaak als lastig worden ervaren.

Gepubliceerd: 18 januari 2022

Welke spullen heeft u nu echt nodig en welke spullen zijn overbodig en zorgen juist voor troep? Welke kleuren staan mooi in een appartement? In deze blog leest u waar u op moet letten wanneer u een nieuw appartement gaat inrichten.

Voldoende licht

Zorg dat u genoeg daglicht krijgt in uw appartement. Hoe meer daglicht er is, hoe fijner dit zal aanvoelen. In een donkere ruimte voelt u zicht al snel wat somber, en dat is natuurlijk het laatste wat u wilt in uw nieuwe appartement. Een lichte ruimte zorgt juist voor energie. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk om in het gehele appartement op elke plek voldoende daglicht te hebben. Maar verlichting is wel belangrijk. Kies daarom voor verlichting die efficiënt is, maar daarnaast ook mooi is. Voor niemand is het namelijk prettig om onder TL-balken te wonen.

De wanden en vloer

Ook is het aan te bevelen goed na te denken over de wanden in uw appartement en de vloer. Wanneer u de wand van uw appartement een kleur wil geven, is dat het handigst om te doen wanneer er geen meubels in de weg staan. Het is dus handig om dit aan het begin van de inrichting te regelen. Hetzelfde geldt voor de vloer. Deze zult u niet snel gaan vervangen en daarom is het belangrijk om goed na te denken over de keuze van uw vloer.

Ga voor duurzaam

Tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. We denken steeds meer aan het milieu. Dat laten we niet alleen zien in de keuze voor ons voedsel en door het scheiden van afval, maar u kunt ook uw appartement milieubewust inrichten. Kies bijvoorbeeld voor spullen van gerecycled materiaal, led-lampen en zet leuke planten of bloemen in uw woning. Planten fleuren direct uw interieur op, maar verbeteren daarnaast ook het leefklimaat door de luchtzuiverende werking. Doen dus! En beschikt u over een balkon bij uw appartement? Ook daar staat het leuk om planten neer te zetten. Een drainagebuis kan dan wellicht ook handig zijn. Deze is handig voor het afvoeren van regenwater en kan grote plassen voorkomen, en zorgt ervoor dat water zich moeilijk kan ophopen.

Meubels

Een appartement is natuurlijk niet compleet zonder meubels. Meubels zijn met name bedoeld om uw woning meer sfeer te geven. Zet eerst de grote meubels in uw appartement neer, zoals de bank en een eettafel. Kleinere meubels kunt u daarna neerzetten, omdat u deze makkelijker kunt verplaatsen.

Ronde vormen

Ronde vormen zijn tegenwoordig helemaal in. Door ronde vormen oogt een ruimte namelijk gezellig, maar daarnaast ook ruim. U kunt denken aan ronde accessoires, zoals een spiegel, vloerkleed of kussens, maar ook aan ronde meubels, zoals een tafels en stoelen.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.