Zes keer inspiratie voor de inrichting van een kinderkamer in een appartement

In een appartement beschik je vaak over minder vierkante meters in vergelijking met een reguliere woning.

Gepubliceerd: 13 december 2018

Beeld: © Petite Amélie
Vind je het lastig om de slaapkamer van je zoon of dochter praktisch, maar ook leuk, stijlvol en gezellig in te richten? Dan helpen wij je graag. Op deze pagina delen we 6 tips om een kinderkamer in een appartement leuk in te richten. Lees je deze tips door, dan krijg je vanzelf inspiratie om de slaapkamer van je zoon of dochter geweldig in te richten.

Tip 1: Speelruimte

Je kind moet lekker kunnen slapen in zijn of haar slaapkamer, maar er mag ook zeker gespeeld worden. Blijft er na de inrichting van de kinderkamer te weinig speelruimte over? Denk dan eens aan een hoogslaper. Met een hoogslaper houd je ruimte over onder het bed wat je kan gebruiken als speelruimte.

Tip 2: Praktische én leuke opbergruimte

Vindt jouw kind het heerlijk om voorgelezen te worden of om zelf te lezen? Zorg dan voor voldoende opbergruimte voor al die leuke kinderboeken. Richt een kinderkamer in een appartement zo efficiënt mogelijk in en plaats een boekenkast bijvoorbeeld in je eigen slaapkamer of woonkamer. Een andere mogelijkheid is om bij de aanschaf van een boekenkast goed te letten op de opbergruimte.

Tip 3: thema (ook mogelijk bij een kleine kinderkamer)

Ben je beperkt in de ruimte, maar wil je de kinderkamer toch leuk inrichten? Kies dan een thema en verf of behang de muren in het een specifiek thema. Een beetje verf op de muur geeft een kamer al extra sfeer.

Tip 4: Een knus bed

Je kunt een standaard kinderbed kopen voor je zoon of dochter, maar je kunt ook een stapje verder gaan. Dit doe je door een extra knus bed te kopen, zoals een halfhoogslaper. Bijkomend voordeel: een halfhoogslaper is hartstikke praktisch.
Hoogslapers zijn vaak ook verkrijgbaar in een hoogslaper met kast of bureau.

Tip 5: Meer sfeer door (opvallende) verlichting

Ook bij kleine kinderkamers in een appartement is het mogelijk om door middel van verlichting extra sfeer te geven aan een kamer. Denk hierbij niet alleen aan dimbare spotjes of een plafondlamp, maar bijvoorbeeld aan een leuke lamp in de vorm van een dier of andere vorm.

Tip 6: iets voor aan de muur?

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind, maar de kinderkamer is pas echt af met een leuke muurdecoratie, bijvoorbeeld letters, dieren of andere vormen. Denk aan een leuke wandplank waar je knuffels of een leuke lamp op zet of plaats hier andere accessoires.

Wees creatief, zeker bij kleine ruimtes in een appartement

Wil je een nieuwe kinderkamer kopen voor in een appartement? Houd dan goed rekening met de ruimte in de kinderkamer en zoek vooral naar kasten, meubels of een bed waar veel opbergruimte in zit of dat een extra ruimte creëert in je woning.

Zoek je nog meer inspiratie voor de inrichting van een kinderkamer? Kijk op Pinterest.

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.