8 redenen om in te investeren in shutters voor uw woning

Bent u op zoek naar de perfecte raambekleding voor uw huis? Dan kunnen shutters op maat de uitkomst bieden! Zo zorgen shutters niet alleen voor privacy in huis, maar geven tegelijkertijd ook een mooie, landelijke uitstraling.

Gepubliceerd: 19 februari 2023

En het grote voordeel is dat deze vaak ook nog op maakt kunnen worden gemaakt, geheel naar wens. In dit artikel geven we u graag 8 redenen waarom u shutters voor uw ramen zou moeten kiezen:

#1 Veelzijdigheid

Shutters zijn er in veel verschillende materialen, vormen, maten en kleuren die bij elk type woning passen. Of u nu de voorkeur geeft aan traditionele houten shutters of PVC shutters, er is zeker een optie die bij uw stijl en wensen past! Ook wanneer u raambekleding voor een speciale vorm zoekt, dan is een shutter ook perfect. Houten shutters kunnen bijvoorbeeld volledig op maat gemaakt worden, waardoor deze ook perfect zijn voor ronde, driehoekige of schuine ramen. Deze shutters worden vaak door experts ingemeten en gemonteerd, zodat u verzekerd bent van een passende shutter voor uw specifieke raam.

#2 Privacy

Met verstelbare lamellen bieden shutters geweldige privacy opties voor uw huis. Afhankelijk van het tijdstip van de dag en hoe ver u de lamellen opent, kunt u bepalen hoeveel licht of zicht door elk raam komt. En dat niet alleen, als ze gesloten zijn, kunt u er zeker van zijn dat er geen blikken naar binnen worden geworpen; dat maakt ze perfect voor elk huis of zelfs kantoor. Bovendien zijn shutters verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, zodat u een unieke look kunt creëren die past bij de stijl van uw kamer!

#3 Lichtregeling

Evenzo kunt u met verstelbare lamellen en shutters bepalen hoeveel licht er in elke kamer van uw huis binnenkomt, afhankelijk van het tijdstip van de dag of het seizoen. Dit betekent dat u tijdens de piekuren in de zon in de zomer het hoofd koel kunt houden door wat van dat warme zonlicht tegen te houden en toch wat natuurlijk licht binnen te laten!

#4 Energie-efficiëntie

Wist u dat rolluiken helpen om kamers koeler te houden tijdens warme dagen en warmer tijdens koude dagen? Door te regelen hoeveel licht er in elke kamer binnenkomt en welke temperatuur de lucht binnen en buiten het huis mag hebben, helpen shutters de energierekening het hele jaar door laag te houden! Bovendien voegen ze een extra isolatielaag toe, zodat de warmte niet te snel ontsnapt tijdens de wintermaanden, wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt. Wel zo prettig!

#5 Duurzaamheid

Shutters zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen zoals hout, zodat ze niet snel beschadigd raken door regelmatige slijtage zoals andere raamdecoratie na jaren gebruik. Ze vervagen ook niet na verloop van tijd als ze uit direct zonlicht worden gehouden, zodat hun kleuren levendig blijven! Ze zorgen daarnaast ook niet alleen voor instelbare lichtregeling voor de perfecte sfeer, maar dankzij het isolatie-ontwerp kunnen ze de warmte in de zomer buiten houden en de warmte in de winter binnen houden. Win-win!

#6 Eenvoudig onderhoud

Vergeleken met gordijnen of zelfs jaloezieën die na verloop van tijd regelmatig moeten worden schoongemaakt of vervangen, hoeven shutters slechts af en toe met een vochtige doek of een plumeau te worden schoongeveegd, zodat ze er fris en nieuw blijven uitzien! In tegenstelling tot andere soorten raambekleding zoals gordijnen, die wekelijks moeten worden gewassen, hebben shutters dit soort regelmatig onderhoud niet nodig omdat ze gemaakt zijn van materialen die ontworpen zijn om niet gemakkelijk stof te verzamelen. Dit maakt ze ook gemakkelijker voor allergieën omdat ze geen allergenen vasthouden zoals gordijnen doen!

#7 Mooie uitstraling

Last but not least: shutters bieden een fantastische look voor elk type woning, of het nu gaat om een traditionele, rustieke stijl of een modern, eigentijds ontwerp - ze passen perfect bij elke look in uw ruimte!

Wat voor soort ramen u ook in huis hebt, shutters voegen zeker charme en karakter toe en bieden tegelijkertijd veel functionele voordelen! Ze bieden niet alleen een uitstekende bescherming van de privacy, maar zorgen ook voor energie-efficiëntie door te helpen de temperatuur in de verschillende seizoenen constant te houden, en ze zijn gemakkelijk te onderhouden, zodat u ze alleen maar af en toe hoeft af te nemen met een vochtige doek of een plumeau - veel eenvoudiger kan het niet! Dus als u op zoek bent naar een tijdloos elegante en toch functionele manier om de ramen van een kamer aan te kleden, overweeg dan vandaag nog te investeren in kwaliteit shutters!

VvE Helpdesk Advies nodig voor uw VvE?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.