Mitsubishi Elevator Europe

Mitsubishi Elevator Europe

Schietboom 20, 3905 TD  Veenendaal

Over ons

Mitsubishi Elevator Europe

Mitsubishi Elevator Europe is onderdeel van de Mitsubishi Electric groep, dat deel uitmaakt van het Japanse Mitsubishi conglomeraat. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veenendaal en bestaat naast een ondersteunende kantoorafdeling, uit een uitgebreide engineering- en productieafdeling. Daarnaast beschikt men in Veenendaal ook over een eigen testtoren, die o.a. gebruikt wordt als trainingslocatie van de monteursopleiding en het uitvoerig testen van alle liften.

Van traditioneel productiebedrijf naar totaal dienstverlener

Zeker in een tijd waarin begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘kwaliteit’ containerbegrippen zijn geworden, is het zaak dat we met z’n allen in de bouw- en vastgoedsector eens goed nadenken over wat deze begrippen echt inhouden.

Het gaat namelijk niet alleen om energie-efficiënte producten of op de juiste manier investeren in je personeel. Maar juist om het totaalplaatje, waarin vanuit een integrale aanpak contractvormen worden aangegaan waarmee gezamenlijke lange termijn verantwoordelijkheid wordt genomen.

Vanuit de dynamische wereld waarin we leven, vraagt dit dan ook om een flexibele omgang met de constant veranderende gebruikersbehoeften en gebouwbestemmingen. In het verlengde hiervan vindt er in toenemende mate een verschuiving plaats van aanschaf en bezit naar totaaloplossingen die geënt zijn op gebruik. Dit betekent voor Mitsubishi dat het zijn producten en diensten op een dusdanige manier moet combineren, dat deze vanuit een totaaloplossing toegevoegde waarde leveren voor de hele keten.

M-Use®: Een duurzamer bedrijfsmodel voor de lift industrie

Mitsubishi Elevator Europe streeft ernaar de beste en meest duurzame verticale mobiliteitsoplossing voor haar klanten en eindgebruikers te realiseren. In het kader van bovenstaande evenals de groeiende behoefte aan een circulaire economie, heeft Mitsubishi M-Use® ontwikkeld.

Middels M-Use®, ofwel Mobility-Use, biedt Mitsubishi voor een lage initiële investering hoogwaardige kwaliteit liften aan met gegarandeerd gebruik. Hierbij blijft Mitsubishi eigenaar van de lift(en) en betaalt de afnemer voor een (in eerste instantie) periode van 20 jaar een vast bedrag per jaar voor het gebruik. Voor dit vaste bedrag krijgt de afnemer, middels contractueel duidelijk vastgelegde prestaties en bijbehorende boetes evenals jaarlijkse afrekening op basis van daadwerkelijk gebruik, gegarandeerd zorgeloos gebruik tegen voorspelbare en eerlijke kosten.

In het verlengde van de focus op gebruik in plaats van eigendom, staat ook circulariteit centraal in M-Use®. Middels het in kaart brengen van alle afvalstromen en de invloed van gebruik op onderdeel niveau, streeft Mitsubishi een zo efficiënt mogelijke inzet van haar mensen en middelen na. Bovendien werkt Mitsubishi middels diverse strategische programma’s hard aan het zoveel mogelijk recyclen en hergebruiken van haar liftonderdelen.

Uit een onafhankelijk uitgevoerd onderzoek door KPMG Sustainability naar de liftenmarkt in Nederland, blijkt dat M-Use® in vergelijking met een gemiddelde Nederlandse lift ruim €15.000 goedkoper is over een periode van 30 jaar. Lange termijn kwaliteit en duurzaamheid zijn dus niet alleen goed voor mens en milieu, ook werd hiermee aangetoond dat het sluitende business cases zijn.

Artikelen

VvE Helpdesk Hulp nodig?

Raadpleeg onze VvE Helpdesk, een praktische vraagbaak en sparringpartner die uitkomst biedt bij uw VvE vraagstukken.

Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.