Duurzaamheid en onderhoud... een prima combinatie

Er zijn, zoals we al vaker aan bod hebben laten komen, voor VvE's verschillende redenen te bedenken om te verduurzamen. Bijvoorbeeld een beter energielabel, niet meer afhankelijk van energieleveranciers en, wellicht de meest aansprekende, lagere kosten.

Gepubliceerd: 03 juli 2016

Een DMJOP komt in principe voort uit het MJOP, het Meerjaren Onderhoudsplan. Hierbij draait het om het in stand houden van het gebouw. Het onderhoud is vervolgens te koppelen aan verduurzamingsmaatregelen in het DMJOP. Wanneer bijvoorbeeld de kozijnen bij een gebouw vervangen moeten worden dan is dit terug te vinden in het MJOP. In het DMJOP kom je hiervoor vervolgens met een duurzame oplossing, zoals kunststof kozijnen.

Wanneer spreken we van een DMJOP?

Om van een MJOP een DMJOP te maken, zullen er bepaalde doelstellingen gehaald moeten worden. Zo weet je zeker dat de maatregelen daadwerkelijk tot een bepaalde besparing leiden en maak je dit ook meetbaar en inzichtelijk. Afhankelijk van de looptijd van de DMJOP kan men hiervoor de volgende energiebesparende doelstellingen hanteren:
– een energiebesparing van 70% (t.o.v. de basiswaarde) in jaar 10 van de DMJOP bij een looptijd van 10 jaar;
– een energiebesparing van 80% (t.o.v. de basiswaarde) in jaar 10 van de DMJOP bij een looptijd van 15 jaar;
– een energiebesparing van 90% (t.o.v. de basiswaarde) in jaar 10 van de DMJOP bij een looptijd van 20 jaar;

Wat neem je op in een DMJOP?

Allereerst wordt er gekeken of je je energieverlies kunt terugbrengen. Daarna kijk je naar de bron waarmee de warmte gestookt wordt; wat is het rendement hiervan? Zo worden in een DMJOP alle aanwezige installaties bekeken; welke zijn te verduurzamen? Tevens wordt de mogelijkheid om zelf energie op te wekken met zonnecollectoren, warmtepompen en zonnepanelen onder de loep genomen. Houd er rekening mee dat er altijd geïnvesteerd moet worden. Hier zijn uiteraard allerlei constructies voor te wel bedenken. Zo bieden wij bij Appartement & Eigenaar de mogelijkheid te verduurzamen zonder dat je maandlasten stijgen. Meer hierover op www.appartementeneigenaar.nl/duurzaam.

Hoe kom je er aan?

Het opstellen van een DMJOP kan de VvE het beste overlaten aan onafhankelijke adviseurs. Zij beschikken over de juiste kennis en ervaring om goed, gedegen advies te geven. Zij brengen bijvoorbeeld in kaart wat het resultaat van de maatregelen voor het energielabel is, maar ook hoeveel er bespaard kan worden en wat de terugverdientijd is. Ga dus altijd in zee met een partij die je bijpraat over alle mogelijkheden en de doelstellingen meetbaar weergeeft.

Het Inspectiehuis

Appartement & Eigenaar is voor het opstellen van een DMJOP een samenwerking aangegaan met Het Inspectiehuis. Het Inspectiehuis is als gecertificeerd keuringsbureau gespecialiseerd in bouwkundige keuringen, controles en inspecties. Op basis van hun jarenlange ervaring beschikken ze over de kennis en deskundigheid om het object zorgvuldig en betrouwbaar te keuren. Vraag hier meer info aan.

Voordelen DMJOP

- verlaging van de totale exploitatielasten door energiebesparende maatregelen;
- waardeverbetering van het complex;
- een prettiger woonklimaat;
- verhoging huisvestingskwaliteit van het gebouw;
- imagoverbetering van de VvE.

Verduurzamen Duurzame verbeteringen

Benieuwd naar de duurzame verbeteringen voor uw gebouw en wat de kosten hiervoor zijn?

1
Introductie
2
Vragen
3
Gegevens

Welke duurzame verbeteringen zijn er mogelijk bij uw pand?

Dat wordt onderzocht en in kaart gebracht in een DMJOP.

Een DMJOP komt in principe voort uit het MJOP, het Meerjaren Onderhoudsplan. Hierbij draait het om het in stand houden van het gebouw. Het onderhoud is vervolgens te koppelen aan verduurzamingsmaatregelen in het DMJOP.

Het opstellen van een DMJOP kan de VvE het beste overlaten aan onafhankelijke adviseurs.

Via Appartement & Eigenaar kan een VvE tegen een gereduceerd tarief een DMJOP uit laten voeren.

Waar bestaat het DMJOP uit?

Inventarisatie duurzaamheidswens d.m.v. online-enquête
Analyse van de huidige situatie (nul-meting)
Energie Prestatie Advies
DMJOP met daarin verwerkt de voorgestelde verduurzaming
Ik wil gebeld worden over een DMJOP.
Ik wil informatie ontvangen.

Gegevens

Verduurzamen
Bedankt, wij hebben uw aanvraag succesvol ontvangen en nemen contact met u op.
Reacties Laat een bericht achter
Log in met uw profiel

Om een reactie te kunnen plaatsen heeft u een profiel nodig.

Inloggen
Leeslijst
Wij waarderen uw privacy.
Wij en onze partners gebruiken technologie, zoals cookies, op onze website om advertenties te personalificeren en om verkeer te analyseren. Door op accepteren te klikken gaat u akkoord met ons Privacy & Cookiebeleid.